Militärhögskolan Halmstad söker lärare Fysiskt stridsvärde (Civil) till Utbildningsenheten

Militärhögskolan Halmstad söker lärare Fysiskt stridsvärde (Civil) till Utbildningsenheten

Huvudsakliga arbetsuppgifter som lärare Fysiskt stridsvärde

Som lärare i Fysiskt stridsvärde har du din placering vid Ledarskapsavdelningen på skolans Utbildningsenhet. Där utbildarar vi specialistofficerare, högre specialistofficerare samt reservofficerare till Försvarsmaktens behov för tjänst både i Sverige och i utlandet vid något av landets krigsförband. Du undervisar och handleder dessa elever i ämnet Fysiskt stridsvärde vars betydelse skulle kunna förklaras som Fysisk prestationsförmåga inom militär verksamhet. Fysiskt stridsvärde är ett av våra sex huvudämnen tillsammans med ledarskap, pedagogik, taktik, totalförsvar/ folkrätt samt militärengelska.

Idag består ämnet av en huvudlärare samt en lärare vilket är den tjänst som kommer att bli vakant. Målsättningen med utbildningen är bl.a. att våra blivande specialistofficerare skall kunna träna och upprätthålla den fysiska förmågan inte bara själva utan även på soldater och sjömän vid sina respektive krigsförband. Detta innebär att du planerar, genomför och utvärderar utbildning både i rollen som ensam lärare, som kurschef eller tillsammans med andra exempelvis din egen huvudlärare tillika närmaste kollega.

Tjänsten innebära att du medverkar i olika övningar både inom och utom landet såsom fältövningar, vinterutbildningar etc. Vi har tidvis stora elevvolymer och ibland få elever så perioder med intensivt utbildande och perioder som är lugnare med tid att förbereda, planera och utveckla varierar under året. Du förväntas tillsammans med andra medverka i forum för erfarenhetsutbyten tillsammans med andra lärare inom ditt ämne eller med individer inom andra ämnesområden. Vid behov stöttar du även inom andra verksamheter som förekommer på enheten.

Krav på formell kompetens/förmåga

* Akademisk examen inom idrott och hälsa, eller annan utbildning som arbetsgivaren anser vara likvärdig.

Meriterande
 • Genomförd militär grundutbildning, värnplikt eller annan militär arbetslivserfarenhet.
 • Erfarenhet som utbildare/instruktör inom ämnesområdet.
 • Dokumenterad pedagogisk förmåga.
 • Kunskaper kring de yttre faktorernas påverkan på den fysiska prestationsförmågan såsom miljön, hygien, vila, kost och vätska. (FM varierande och ibland krävande verksamhet vid insatser eller övningar innebära att särskild vikt läggs på vår personals kunskaper om yttre faktorers påverkan).
 • Pedagogisk utbildning.
 • Erfarenhet från internationell tjänstgöring vid insats/mission.
Personliga egenskaper

Vi söker dig som framförallt trivs i utbildarrollen och som är intresserad av en utmanande och utvecklande tjänst med hög grad av självständighet och stort eget ansvar. Du har lätt för att samarbeta, är flexibel och besitter hög social kompetens. Du besitter framförallt en god förmåga att framträda inför grupp både i teoretisk såväl som vid praktisk utbildning eftersom det oftare handlar om utbildning av flera individer och större grupper (klasser/plutoner) snarare än att coacha enstaka individer.

Övrigt
 • Befattningen är en tillsvidareanställning vid MHS H som omfattar 100% med tillträde 2021-06-01 eller efter överenskommelse.
 • Svenskt medborgarskap är ett krav för tjänstgöring inom FM.
 • FM verkar för ökad mångfald och jämställdhet, därför kan positiv särbehandling komma att tillämpas.
 • Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
 • Under ansökningstiden kan intervjuer komma att ske löpande så vi ser gärna att du skickar din ansökan så tidigt som möjligt.
För närmare upplysningar kan du ringa eller maila:

Wilas Wihlstrand C Ledavd 0704-243939 wilas.wihlstrand@mil.se

Joakim Axelsson Huvudlärare Fysiskt stridsvärde 072-1877473 joakim.axelsson@mil.se

Gunnar Bylund Stf C UTBE 076-634 66 02 gunnar.bylund@mil.se

Fackliga representanter:

SACO: Mattias Johansson 070 836 06 07

HSOF: Mikael Tedenstad Svebring 070-831 09 12

ORF-S: Roland Kramer 070-374 48 67
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Militärhögskolan i Halmstad (MHS H) utbildar blivande specialist- och reservofficerare för Försvarsmaktens krigsförband. Dessutom utbildas erfarna specialistofficerare mot högre specialistofficersbefattningar. Militärhögskolan Halmstad leder också Försvarsmaktens utveckling av ledarskap och pedagogik och stödjer Försvarsmaktens högkvarter med programledning av utbildningar och ledning av grundutbildning under totalförsvarsplikt.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Halmstad
Yrkesroll Utbildning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (7 dagar kvar)