Luftvärnsbataljonen söker stabsassistenter

Luftvärnsbataljonen söker stabsassistenter

Luftvärnet är inne i ett expansivt skede med stora nyanskaffningar av luftvärnsmateriell och söker därför stabsassistenter till Beredskaps- och Försökskompaniet vid Luftvärnsbataljonen.

Vi söker dig som är en driftig och uppgiftssökande lagspelare med gott omdöme. Vi ser att du gärna tar till sig utmaningar och arbetsuppgifter både i fält och hemma på kompaniet.

Som stabsassistent arbetar du med att underlätta kompanichefens beslutsfattande i fält genom att bland annat föra lägeskarta, reproducera ordrar och upprätta samband. Till vardags är du även ett administrativt stöd till kompaniet och stöttar med att fylla i arbetstider, personaluppföljning och materielbeställningar. I övrigt tillkommer ett åtagande som soldat med fysisk träning, skytte och strid.

Befattningen ger möjlighet till stridsjukvårdarutbildning (CLS) samt gruppchefsskola vid väl genomförd tjänstgöring.

Krav:
  • Genomförd GMU med godkänt omdöme
  • Uppfyller FMFyss kategori D
Meriterande:
  • Tidigare arbete inom kompani-/bataljonsstab
  • Erfarenhet av personaladministration
  • Utbildningsadjutant
  • Utbildad/ arbetat i system PRIO
  • Tidigare tjänstgöring som stabsassistent eller likanande tjänst
I ansökan skall du ange minst en militär referens (senaste plutonchef eller motsvarande), bifoga CV och personligt brev. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid tillsättande av tjänsterna.

Frågor angående rekryteringsprocessen:

Lt Kristoffer Eriksson 0768-764327

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftvärnet uppträder på marken och är en del av armén, men verkar framför allt i luftarenan. Uppgifterna är att övervaka luftrummet och upptäcka hot, samt skydda viktiga objekt och verksamheter mot angrepp från luften. De två luftvärnsbataljoner som ingår i insatsförsvaret utbildas och hålls i beredskap av Luftvärnsregementet. Med hjälp av olika sensorsystem övervakar de luftrummet, och skicka information till robotsystem som har till uppgift att bekämpa mål i luften.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Halmstad
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Militär, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)