HR-partner

HR-partner

FMTS står inför en spännande utmaning då vi via en verksamhetsövergång expanderar med ca 1000 medarbetare inom verkstad och besiktning. Därför söker vi nu en HR-partner till våra Markverkstäder. I rollen som HR-partner är du underställd Markverkstadens chef och funktionsleds av FMTS HR-chef.

Arbetsuppgifter

Du agerar arbetsgivarföreträdare och stödjer Markverkstadens ledning med strategiska och operativa HR-frågor. Du arbetar självständigt med ett konsultativt förhållningssätt. Du kommer att fungera som verksamhetsnära HR-stöd inom hela HR-området såsom t. ex; kompetensförsörjning, rekrytering, avtal, lönebildning, rehab och arbetsrätt. I arbetet ingår att hålla i HR-relaterade utbildningar samt ingå i HR-relaterade projekt.

Kvalifikationer
 • Du har akademisk examen inom HR eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Minst tre års erfarenhet av att självständigt driva HR-processer samt ge kvalificerat HR-stöd till chefer
 • God kunskap och flerårig erfarenhet inom HR-frågor kopplat till arbetsrätt inklusive de aktuella lagstiftningar som tillämpas inom området
 • Erfarenhet av arbete inom industri, till exempel tillverkande företag, fordonsindustri eller tekniska verkstäder
 • Erfarenhet av facklig samverkan och förhandlingar
 • Behärskar svenska språket i tal och skrift
 • Erfarenhet av IT-stöd inom HR-området
 • Goda kunskaper i Officepaketet
 • B-körkort
MERITERANDE
 • Erfarenhet från HR-arbete på en statlig myndighet eller offentlig sektor
 • Kunskap inom det statliga kollektivavtalsområdet
 • Egen ledarerfarenhet
 • Delaktighet i verksamhetsutveckling
PERSONLIGA EGENSKAPER/FÖRUTSÄTTNINGAR

Du är en person med hög servicekänsla, är strukturerad, ansvarstagande och lyhörd med ett ödmjukt förhållningssätt. Du är en skicklig relationsbyggare och inger förtroende. Du är trygg i din roll som HR-partner och vågar utmana etablerade arbetssätt med nya perspektiv.

Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och strukturerar och prioriterar dem på ett effektivt sätt. Du har ett gott omdöme i kombination med en förmåga att driva ditt arbete framåt mot långsiktiga mål. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på ett pedagogiskt sätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om tjänsten

Befattningen är en civil tillsvidaretjänst, inleds med 6 månaders provanställning. Resor ingår i tjänsten.

Upplysningar om tjänsten:

Per Öster, Chef Markverkstad 072-351 19 42
Ulf Holm, HR-chef 073-338 78 49

Fackliga representanter: (växeln 035-266 20 00)
SACO: Nermina Dzanic
OFR-S: Roland Kramer
SEKO: Jörgen Jansson, Gerard Woll
OFR-O: Anders Norén

Övrigt

Urval sker löpande

Vi ser fram emot din ansökan!

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Halmstad
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 2 dec (16 dagar kvar)