Entusiastisk HR-generalist till Utbildningsenheten

Entusiastisk HR-generalist till Utbildningsenheten

I uppdraget ingår att arbeta med HR-frågor utifrån mål och uppdrag, se till att enhetschef och övriga chefer med personalansvar erhåller lokalt stöd enligt Försvarsmaktens HR-processer. Du har ansvaret för att integrera HR i verksamheten utifrån utbildningsenhetens behov. Riktlinjer för arbetet är FM värdegrund, fastställda policys och instruktioner samt lagar och förordningar som reglerar verksamheten inom HR- området. Du arbetar nära verksamheten och ges stort ansvar inom hela HR-området. Arbetet kommer att vara i både det operativa och strategiska perspektivet, med uppgifter som rekrytering, kompetensförsörjning, rehab, avtal och arbetsrätt.

Kvalifikationer

Högskoleexamen inom HR-området eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.
Vi ser att du har minst 3 års erfarenhet av att arbeta brett med HR-frågor.

Meriterande

Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten eller annan offentlig myndighet.
Erfarenhet av HR-systemen, ex SAP och ReachMee.
Körkort lägst klass B.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som HR-generalist hos oss behöver du ha ett jordnära arbetssätt. Du arbetar strukturerat och målinriktat och får saker och ting genomförda. Du har även förmåga att förmedla kunskap på ett tydligt och professionellt sätt, och har modet att prova nya saker. Som person är du analytisk och noggrann. Du är drivande och van att arbeta självständigt. Du känner dig bekväm med ett konsultativt förhållningssätt och är bra på att uttrycka dig pedagogiskt i såväl tal som skrift. Du har lätt för att samarbeta i olika team och är bra på att planera och organisera ditt arbete.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om tjänsten

Befattningen som HR-generalist är en tillsvidareanställning på FMTS. Anställningen inleds med 6 månaders provanställning. Tjänsten är en civil befattning. Resor i tjänsten kan förekomma.
Eftersom FMTS arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till denna tjänst.

Arbetsort: Halmstad.
Omfattning: Heltid.
Tillträde enligt överenskommelse.
Lön: Individuell lön tillämpas.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Mj Stefan Klarquist
Stabschef
0705 37 25 76

Ulf Holm
HR-chef
0733 37 78 49

Fackliga representanter: (kan nås via växeln 035-266 20 00)
SACO: Nermina Dzanic
OFR-S: Roland Kramer
SEKO: Jörgen Jansson
HSOF: Anders Norén

Övrigt

Sista ansökningsdag: 181207

Din ansökan ska innehålla CV samt ditt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du söker och är lämplig för denna befattning.
Tjänsten innebär en krigsplacering vid Halmstad depå, vilket innebär att genomföra kombattantutbildning och övas i din krigsbefattning vid olika övningar, både lokalt och FM-gemensamt.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Halmstad
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 6 dec (23 dagar kvar)