Chef till Markverkstad Väst

Chef till Markverkstad Väst

Har du gedigen erfarenhet av ledarskap? Är du van att leda andra chefer? Tycker du om att arbeta i en föränderlig miljö? Då kanske du är vår nya avdelningschef!

Vad kan vi erbjuda?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och du har möjlighet att ha en bra balans mellan arbetsliv och privatliv.

Markverkstad Väst med cirka 60 medarbetare återfinns i Halmstad och Göteborg och utgör en av nio avdelningar vid Markverkstadsenheten. Enheten har drygt 800 medarbetare, finns på 23 orter och är under stor tillväxt. Vi utför underhåll på Försvarsmaktens materiel inom samtliga försvarsgrenar. Detta innebär underhåll i form av tillsyn, reparationer, tillverkning, demontering/skrotning, modifieringar, driftstöd, teknisk anpassning och materielundersökning.

Markverkstad har företagscertifikat kyla vid INCERT och certifiering för ISO 9001 och tryckprovning ISO 17020

Då vår nuvarande avdelningschef går vidare mot nya utmaningar söker vi nu en ny chef.

Arbetsuppgifter
Som avdelningschef har du produktions-, budget- och arbetsmiljöansvar för avdelningen. Tillsammans med dina underställda chefer leder du avdelningens verksamhet. Vidare kommer du medverka i och driva utvecklingsfrågor på avdelningen samt inom markverkstadsenheten där du även ingår i ledningsgruppen. Du utvecklar kontinuerligt avdelningens verksamhet och arbetar med ständiga förbättringar.

Kvalifikationer
  • Teknisk utbildning på eftergymnasial nivå
  • Flerårig aktuell och relevant erfarenhet som chef med produktions- och arbetsgivaransvar eller liknande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
  • Goda kunskaper och förmåga i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • B-körkort
Meriterande
  • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
  • Erfarenhet som chef i Försvarsmakten
  • Erfarenheter från civil underhållsproduktion och utvecklingsarbete
  • Kunskaper om lagar och förordningars påverkan i underhållsproduktion
  • Erfarenhet av arbete med ständiga förbättringar
Personliga egenskaper
Vi söker en kommunikativ ledare som motiverar genom engagemang och delaktighet. Du är strategisk och har förmåga att se helheter. För att klara jobbet hos oss behöver du vara beslutsam och våga göra avvägningar och prioriteringar. Du är initiativrik och uppnår resultat med och genom andra.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning Sysselsättningsgrad: heltid, dagtid
Arbetsort: Halmstad
Tillträdesdatum: snarast efter överenskommelse

Arbete medför även krav på resor och tjänstgöring, såväl inrikes som utrikes.
Tjänsten är en civil befattning.

Upplysningar om befattningen
Enhetschef Mikael Larsson: 070-675 03 22

Information om rekryteringsprocessen
HR Mette Wester: 072-395 34 59

Fackliga företrädare
SACO: Håkan Eliasson
OFR-S: Tony Svensson
SEKO: Jörgen Jansson, Irene Ström, Alexander Johansson
OFR-O: Anders Norén

Samtliga kontaktas via tfn 035-266 20 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-08 Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Halmstad
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)