Chef Programsektion (OF 3)

Chef Programsektion (OF 3)

Sökande enhet: Försvarsmaktens Tekniska Skola, FMTS, ligger i Halmstad och är Försvarsmaktens skola för teknisk utbildning och utveckling. Vid skolan finns även 1. Tekniska bataljonen. Vid skolan utbildas gruppbefäl soldater, sjömän, blivande officerare, officerare och civila för teknisk tjänst i hela Försvarsmakten. Alla försvarsgrenar - armén, marinen och flygvapnet - finns representerade vid skolan.

Linjeavdelningen är en avdelning inom Utbildningsenheten och har kursansvaret vid FMTS för sammanhållen utbildning för tekniker och blivande tekniker så som Officersprogram, Specialistofficersutbildning, Grundutbildning soldater och sjömän (för A, FV och M) och internationell kursverksamhet. Linjeavdelningen ansvarar även för ett antal Yrkes och Befattnings Kurser (YBK), för teknisk personal samt för pedagogikutbildning/utveckling, ledarskapsutbildning och krigsvetenskap framförallt mot Teknisk tjänst.

I Programsektionen, som ingår i Linjeavdelningen, finns ett 15-tal kurschefer och lärare som ansvarar för att planera, genomföra och utveckla funktionsutbildning för tekniker inom GU, SOU, OP inom hela Försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Leda, planera, genomföra och utvärdera sektionens verksamhet
Kunna leda utbildning och utveckling av utbildningen för tekniker inom GU, OP, SOU(inom hela FM)
Leda och planera för kompetensutvecklingen av sektionens personal
Bidra till avdelningens utveckling genom arbete i avdelningens ledningsgrupp

Kvalifikationer:
OF 3, major
Teknisk officer

Meriterande kvalifikationer:
Kunskaper om FM utbildningssystem
Kunskaper om utbildning i teknisk tjänst

Personliga egenskaper:
Erfarenhet av personalansvar med dokumenterat goda ledaregenskaper
Mycket god samarbetsförmåga
Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift

I urvalet kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper. Samverkan med andra myndigheter såväl som andra delar av FM ställer stora krav på integritet och en väl utvecklad social kompetens.

Eftersom FMTS arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till denna tjänst.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Mj Anders Heinegård, Chef Linjeavdelningen FMTS. 070-3744862

Fackliga representanter: Finns att nå via FMTS växel 035-2662000
HSOF: Marie Meigård
OFR-S: Roland Kramer
SACO: Nermina Dzanic
SEKO: Jörgen Stehn

Övrigt: Anställningsform: tillsvidare, Arbetsort: Halmstad

Beräknat startdatum/tillträde: Snarast eller efter överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-29. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Halmstad
Yrkesroll Organisation & ledning, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 21 juni (1 dag kvar)