Director, Quality and Regulatory Management till Delta of Sweden, Halmstad

Director, Quality and Regulatory Management till Delta of Sweden, Halmstad

Delta of Sweden står för spännande produkter till pedagogik- och leksaksindustrin. Kreativa material, låter det utmanande? Vi lovar att det är det, och nu får du chansen att med din kunskap ta hand om våra nästintill mytomspunna produkter. Du har ett övergripande kvalitets- och regulatoriskt ansvar och är involverad i hela kedjan från råvara och råvaruleverantör till färdig produkt och kund. Du är också ansvarig för, och drivande i, företagets miljöarbete. Placering är i Halmstad.

Om vår kund

Delta of Sweden (DoS) är ett tillverkande bolag i leksaksbranschen med produkter som återfinns i segmentet kreativa material världen över. Materialen DoS tillhandahåller bygger oftast på patenterade teknologiplattformar och det finns alltid en strävan att leverera produkter av högsta kvalitet. Målsättningarna är högt ställda och vart nytt material, som gärna ska leverera det där lilla extra till slutanvändaren, ska kunna presenteras med stolthet.

Dina arbetsuppgifter

Inledningsvis vill vi säga att vi tror att du som söker vet vad vi behöver, dvs du med din erfarenhet och specifika kompetens är med och mejslar fram den slutliga tjänstebeskrivningen.

DoS har starkt fokus på produktion. Med ständig nyutveckling och med kontinuerliga produktuppdateringar krävs förståelse för produkterna och intresse för tillverkningsprocessen. Produktspecifikationer arbetas fram i tvärfunktionella team där marknadens önskemål balanseras med lagstiftning, vad som är tekniskt möjligt, och ekonomiska aspekter. Du deltar i hög grad i dessa diskussioner och din position är, kort sagt, central.

Vi ser tre fokus- och ansvarsområden; kvalitetsstyrning, regulatoriska frågeställningar, samt miljöarbete.

Ett av dina främsta ansvar blir att hålla vårt kvalitetssystem levande för att vara ett stöd i det dagliga arbetet. Du kommer att arbeta nära alla funktioner på Delta, så att vi gemensamt säkerställer tillverkningskvalitet och spårbarhet. Inget jobb är klart förrän innehållet lever konkret i organisationen. Detta blir en viktig del i ditt arbete.

För att möta våra kunders förväntningar och säkerställa produkternas kvalité koordinerar du revisioner och certifieringar, både sådana där DoS granskas och sådana där vi kontrollerar att våra leverantörer.

DoS's produkter omsätts på en global marknad och många länder har sin egen lagstiftning. Våra kunder är de som slutgiltigt sätter produkten på marknaden och de behöver produktspecifik regulatorisk support för att tillgodose lagkrav. DoS tar ett betydande ansvar för att underlätta och tillrättalägga för våra kunder. Det underlättar en snabb utvecklingsprocess, och bidrar till vår ställning som betrodd och uppskattad leverantör. Inte sällan hjälper du våra kunder att ställa rätt krav på våra produkter, så att produkterna marknadsförs korrekt.

DoS arbetar kontinuerligt med att minska svinn och spill. I vårt miljöarbete strävar vi mot hög återanvändning i alla led och upparbetning av material som faller utanför specifikationer. Vi vill i största möjliga mån undvika kassation.

Du håller dig uppdaterad på gällande lagar, krav och trender samt är behjälplig både internt och externt med frågor som rör kvalitet, säkerhet och miljökrav. Vi vill att ditt arbete ska ge ett så objektivt och säkert arbetssätt som möjligt där vi effektiviserar kontroller för att tillsammans skapa lönsamma flöden.

Din profil

Vi söker dig med relevant eftergymnasial utbildning och/eller arbetslivserfarenhet inom området kvalitet kopplat till produktion och teknik. Du har skaffat dig så pass mycket erfarenhet att du relativt tidigt hanterar uppgiften på egen hand och därmed kommer in i rollen snabbt. Du vet vad som krävs och är beredd att med din kunskap förädla kvalitetsarbetet och låta det genomsyra organisationen. Vi ser synergier med att tidigare ha arbetat inom den medicintekniska branschen och du är troligtvis i grunden tekniskt bevandrad. Kanske kommer du därifrån och har god kunskap om de direktiv som styr sådan verksamhet, eller har du kunskap från annan verksamhet där du har kommit i kontakt med kvalitetsarbete med liknande komplexitet.

Som person ser vi att du är nyfiken, engagerad och vet hur du bäst framför information till olika mottagare. Den kommunikativa delen i rollen är både viktig och utmanande. För att lyckas där bör du ha förståelse för hur man socialt navigerar i olika situationer, ibland krävs pondus som bottnar i kunskap och erfarenhet, ibland krävs pedagogik och lagarbete där samförstånd skapar lösningen. Du är inte rädd för att ställa krav och genomföra det som krävs för att hålla frågeställningarna högt på agendan och de styrande systemen levande. Det ska vara en naturlig del i vardagen för hela organisationen. Du tycker om att arbeta flexibelt med varierande frågeställningar och gillar utmaningen i att finna den väg framåt som ger balans mellan produktions- och kvalitetskrav samt kan hantera blandningen av abstrakta och konkreta arbetsuppgifter. Ordning och reda är en självklarhet för dig i denna tjänst. Då du kommer att arbeta mycket med datahantering är du en van användare av det klassiska Microsoftpaketet.
Mer info
Område Halmstad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Industri & Produktion, Tillverkning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AB Effektiv Borås
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Effektiv är det personliga konsultföretaget inom rekrytering och bemanning. Vi vill att det skall vara enkelt för våra kunder och vår personal att arbeta med och hos oss. Därför är våra ledstjärnor Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga - ord som vi lever efter och som är receptet för att överträffa dina förväntningar.

För den här tjänsten förmedlar Effektiv kontakten och du kommer bli anställd direkt hos kundföretaget.