Avdelningschef Automation till Bravida

Avdelningschef Automation till Bravida

Vill du vara med från början och bygga ditt "dream-team"? Bravida gör en satsning och startar en helt ny avdelning inom automation i Helsingborg eller Halmstad. Vi arbetar främst inom fastighets- och industriautomation och söker en kundinriktad och affärsdriven avdelningschef.

Om Bravida
Bravida är Nordens ledande leverantör av hållbara helhetslösningar för el, vs, ventilation och andra tekniska funktioner i fastigheter och anläggningar. Vi har 12 000 medarbetare och finns på omkring 180 orter i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Läs mer på www.bravida.se

Regionen du kommer ansvara för täcker Helsingborg, Halmstad, Falkenberg och Varberg.

Bakgrund
Tidigare fanns det på vissa orter automationstekniker och ingenjörer som låg under avdelningen El. Ett strategiskt beslut är fattat att automationsavdelningar ska skapas i respektive region bestående av tjänstemän och att man nyttjar sina andra kollegor vid installationer kopplat till avd. El, VS, Vent.

Beskrivning av tjänsten och uppdraget
I rollen som ny Avdelningschef Automation ansvarar du för att rekrytera in din egen personal och med utgångspunkt från Bravidas krav, målsättningar och interna policys, leda och utveckla avdelningens verksamhet och personal till bästa möjliga lönsamhet och utveckling. Du följer upp avdelningens resultat månatligen samt säkerställa att budget och uppsatta nyckeltal nås. Du är mycket delaktig i affären, att stärka och vidareutveckla relationerna med kunder är en drivkraft.

Som Avdelningschef ingår också ansvaret för att säkerställa att Bravidas ledningssystem för t ex kvalitet, miljö, inköp, arbetsmiljö, code of conduct, attest/beslutsrättsinstruktion, ekonomi och interna processer efterlevs samt ansvarar för att rätt information når ut till alla medarbetare. Med personalansvaret genomför du årligen utvecklings- och lönesamtal enligt liggande affärsplan etc.

Du ingår i regionens ledningsgrupp, rapporterar till Regionchef och bidrar aktivt till att utveckla din och regionens verksamhet mot gemensamma mål. Du kommer att få stor frihet och driva och utveckla din avdelning.

Vem är du?
Vi söker dig som vill vara med och leda Bravida framåt och skapa hållbara lösningar för nya som befintliga kunder. Du är affärsmässig och serviceinriktad med kundens behov i fokus. Du tar dig an ett chefs- och ledaransvar för att utveckla medarbetarna och avdelningen som helhet tillsammans med Bravida.

Vi söker dig med högskoleexamen eller annan relevant utbildning i kombination med minst 5 års branscherfarenhet samt dokumenterad erfarenhet av ledarskap. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med projekt- och projektledning, anbudshantering samt vana att förhandla. Vidare krävs att du har goda kunskaper inom ekonomi och administration, främst Officepaketet då det är centralt i rollen.

Vi ser följande egenskaper som centrala för tjänsten:
  • Dokumenterade goda ledaregenskaper
  • Förmåga att skapa långsiktiga relationer, internt och externt
  • Se affärsmöjligheter och vara en driven entreprenör
  • God kommunikatör
  • Lyhörd
  • Digital i ditt arbetssätt
Bravida erbjuder dig en arbetsplats att utvecklas på och utmanas i. Det är tillsammans med din chef, kollegor och medarbetare som du utmanas och växer i din roll. Som chef erbjuds du gå utbildningar för att stärka dina kompetenser. Du blir en del av ett team med erfarna kollegor i en region som vågar satsa och vill framåt.

Hur ansöker jag då denna spännande tjänst?
I denna rekrytering har Bravida tagit hjälp av Macavoy AB och du ansöker med ett uppdaterat CV och ansökningsbrev på www.macavoy.se. Om du har frågor avseende tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Markus Holmgren på Macavoy, 0735-195481.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Halmstad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.macavoy.se
Sista ansökningsdag 9 sept 2021 (39 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vem är Macavoy AB?
Macavoy AB är den lilla rekryteringsbyrån med de stora kompetenserna. Macavoy är specialiserad på rekrytering av chefer, projektledare och specialister med ingenjörs bakgrund. Läs mer om Macavoy på www.macavoy.se och följ oss gärna på LinkedIn för att ta del av vad som händer.