Automationsingenjör till globalt företag

Automationsingenjör till globalt företag

Vill du arbeta med produktutveckling och har tidigare erfarenhet av att arbeta med PLC-system? Nu öppnas möjligheten upp hos ett globalt företag där du blir en viktig nyckelspelare i projekten. Intressant? Sök idag, vi tillämpar löpande urval!

Information om uppdraget

Academic Work söker just nu en Automationsingenjör för vår kunds räkning. Kunden är ett globalt bolag inom ingenjörssektorn som har drygt 50 kontor utplacerade i Europa och Kina med över 3000 anställda specialister. De innovativa lösningarna som framställs av deras kompetenta personal går att finna på marknadens ledande industrilösningar och konsumentprodukter. Företaget arbetar med konsultuppdrag till stora aktörer inom de flesta branscherna och behöver nu förstärkning till deras kontor i Halmstad.

Halmstadskontoret består i dagsläget av totalt 20 personer med varierande bakgrund och erfarenhet. Som Automationsingenjör kommer du att bli en del av ett team om fem personer och arbeta med främst PLC-programmering mot kundspecifika uppdrag. Det kommer även finnas behov av att arbeta in-house med produktutveckling och kontoret har en egen verkstad på plats där testning kan ske. Du kommer således få jobba där det händer, oavsett om du sitter ute hos kund eller på kontoret. I samband med nyanställningen kommer du att få en gedigen introduktion och kommer ha kollegor till hands att fråga och lära av.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos kund. Uppdraget kommer att vara på heltid och det finns goda möjligheter att på sikt bli anställd direkt hos kund, förutsatt att alla är nöjda med samarbetet.

Arbetsuppgifter

Som Automationsingenjör kommer du dels utgå från kontoret i Halmstad men även sitta ute hos uppdragsgivare. I rollen kommer du att få arbeta med olika styrsystem, exempelvis Siemens, Allen Bradley, Bier och Beckhoff. Resor i tjänsten förekommer då driftsättning av produktionsanläggningar sker ute hos kund. Du kommer således bli en av nyckelpersonerna i projekten och få vara delaktig från start till mål.

För att lyckas i rollen ser vi att du har cirka ett års erfarenhet av att arbeta i PLC-system. Då du automatiskt blir ansiktet utåt för företaget trivs i en roll med flera kontaktytor och har en affärsmässig inställning samt ett prestigelöst förhållningssätt.

Vi söker dig som
 • Högskoleexamen inom automation, mekanik eller elektronik
 • Cirka ett års arbetslivserfarenhet inom området
 • Goda kunskaper och praktisk erfarenhet av att arbeta i PLC-system
 • Obehindrade kunskaper i svenska och engelska, tal såväl som skrift
 • B-körkort
Tjänsten passar dig som är i början av din karriär inom området och vill ta nästa steg. Du trivs med att arbeta kundnära och i teamkonstellationer. Vidare besitter du förmågan att ansvara för och säkerställa att det du tar dig an håller god kvalitet från början till slut.

Övrig information
 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Lön: Timbaserad månadslön
 • Placering: Halmstad
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på gbg03@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

* Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare till våra konsulter. Utöver kollektivavtalsenliga villkor och dedikerad konsultchef erbjuder vi dig som heltidskonsult en konsultportal med förmånliga erbjudanden. Läs mer här
Mer info
Område Halmstad
Yrkesroll Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)