Produktionsplanerare

Peab Byggsystem består av totalt 4 bolag; Skandinaviska Byggelement, Peab PGS, Lättklinkerbetong och sen slutet av 2017 även AB Smidmek. Den totala omsättningen 2017 i Peab Byggsystem var ca 1,4 miljarder kr och antalet anställda omkring 600 personer.

I Skandinaviska Byggelements fabrik i Hallstahammar tillverkar vi håldäck och utfackningsväggar. I början av 2019 drar vi igång tillverkning av D-plattor. Vi söker nu en person som kan arbeta med den dagliga planeringen av dessa produkter.

Arbetsuppgifter

I ditt dagliga arbete kommer du att arbeta med beläggningen av fabriken. Vad ska tillverkas den här veckan. I vilken ordning skall produkterna tillverkas? Vilken kapacitet har vi beroende på produkternas komplexitet?
 • Att arbeta med daglig planering i Eliplan som är planeringsverktyget från Elematic, vilket är det system vi använder för håldäckstillverkningen
 • Kommunicera med våra projektledare rörande tidplaner och underlag.
 • Samarbeta tätt med konstruktörer och projektörer för att säkerställa kommunikationen
 • På regelbunden basis arbeta med huvudplaneringen avseende långtidsplanering
 • Arbeta med kapacitetsplanering ihop med leverantörer och projekt
 • Vara stödfunktion till projektens detaljplanering, logistik och inköp
 • Ta fram tillverkningsordrar i vårt affärssystem Jeeves
 • Att registrera och justera artiklar och parametrar i affärssystemet
 • Kunna arbeta med logistikplaneringen i händelse av den ansvarige är frånvarande
Yrkeserfarenhet
 • Minsta utbildningsnivå gymnasiet eller motsvarande
 • Arbetat i industriell eller motsvarande miljö med likvärdiga arbetsuppgifter
 • Arbetat med integrerat affärssystem avseende logistik och/eller transportplanering
Personliga egenskaper

Vi söker dig som har lätt för att se saker ur ett helhetsperspektiv. Du som person är strukturerad, initiativtagande och intresserad av problemlösning. Du har förmågan att skapa teamkänsla med medarbetarna och på så vis skapa förutsättningar för ett gemensamt lärande. För oss är det viktigt att du är en tydlig kommunikatör då du kommer att ha löpande kontakt med både leverantörer och projektansvariga. Du kan arbeta självständigt, och är pådrivande inom ditt område. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Vi erbjuder

I Peab blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens påarbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Roger Hillman, 070-652 25 92,
Mer info
Kontaktperson Roger Hillman
Telefon 070-652 25 92
Område Hallstahammar
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 nov (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.