Ekonomichef till Bulten Hallstahammar AB

Ekonomichef till Bulten Hallstahammar AB

Bulten, ett företag där entreprenörsanda har satt sin prägel på en bruksmiljö, söker nu en ekonomichef. Ekonomiavdelningen består av fem personer, varav fyra inom ekonomi, och hela redovisningsprocessen sköts inom bolaget. Du blir en del av ledningsgruppen och vid behov kan du även komma att bli ställföreträdande VD. Som ekonomichef behöver du ha god erfarenhet inom både redovisning och controlling. Är du nyfiken, vill utvecklas och gillar produktion är Bulten företaget för dig. Här ser du hela produktionslinjen från det att råmaterial kommer in, förädlas och skickas till kund.

Huvudsakliga arbetsuppgifter Som ekonomichef ansvarar du för den ekonomiska kontrollen och styrningen i företaget. Du stöttar i bokslutsprocessen och lägger sista handen vid rapportering och årsredovisning. Till din hjälp har du även två ekonomiassistenter och en redovisningsekonom. Därutöver driver du och följer upp produktionen med relevanta nyckeltal och analyser.

Exempel på uppgifter och ansvarsområden är:
  • Ledningsgruppsarbete
  • Budget- och prognosprocessen
  • Rapportering till moderbolaget i Göteborg och extern rapportering till myndigheter
  • Analys och uppföljning av resultat- och aktivitetsmål
  • Produkt- och investeringskalkylering
  • Ansvar för bokslutsprocessen, årsredovisning och utvecklingen av redovisningsrutiner
  • Ansvar för företagets försäkringsskydd
  • Personalansvar för IT-resurs som operativt samarbetar med Bultens centrala IT i Göteborg
Kvalifikationer och erfarenhet

Du bör ha arbetat på tillverkande bolag tidigare vilket gett dig erfarenhet inom produktkalkylering, lagervärdering mm.

Du har god erfarenhet inom redovisning, rapportering och finansiell analys men också intresse för ledarskap och en förmåga att få dina medarbetare att utvecklas i sina roller. Vi ser helst att du haft någon form av ledarroll och delaktighet i ledningsgruppsarbete.

Systemmässigt finns det en poäng i att du är bekant med M3, annars hoppas vi att du ändå är intresserad av att förbättra det system du jobbar i. Excel är också viktigt även om ambitionen är att allt ska läsas ut ifrån ekonomisystemet och att Excel på sikt ska få mindre och mindre betydelse.

Du har förmodligen ekonomisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande.

Du behärskar det engelska språket då all rapportering sker på engelska och du har även kollegor på andra producerande bolag utomlands.

Personliga egenskaper

Bulten är ett värderingsstyrt bolag och styrs utifrån fyra värdeord:

Professional

Professionella uppträder vi respektfullt och sköter våra arbetsuppgifter i tid och med kvalité, dvs följer rutiner, regler och instruktioner.

Innovative

Lösningsfokuserade försöker vi först lösa problemen själva, går inte det är vi med och lär oss hur man löser problemet.

Dedicated

Handlingskraftiga tar vi egna initiativ och beslut och strävar efter att göra allt lite bättre varje dag, samt bestämmer oss för att det går.

Empowered

Engagerade utnyttjar vi arbetstiden, hjälper varandra och lämnar allt som den nästa vill ha det.

Som ekonomichef på Bulten Hallstahammar AB är det viktigt att du delar dessa värderingar och stimuleras av att förbättra och tänka nytt!

Sedan har du förstås en god analytisk förmåga och har lätt att se helheten och inte bara detaljer.

Vad erbjuder företaget dig?

Ca 150 års historia sitter i väggarna. Här blandas historia med nytänk och entreprenörsanda. Du ges goda utvecklingsmöjligheter både inom Bulten i Hallstahammar, men även inom koncernen om så önskas. Du erbjuds även en bra arbetsmiljö. Här stannar personalen länge för att de trivs med värderingarna, gott kamratskap, korta beslutsvägar och respekten för varandra.

Placeringsort

Hallstahammar

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Hallstahammar
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Bulten Group är en av de största leverantörerna av fästelement till den internationella fordonsindustrin. Produkterbjudandet sträcker sig från kund­specifika standardprodukter till kundanpassade specialfästelement och omfattar också teknisk utveckling, line-feeding, logistik-, material- och produktionskunnande. Bulten erbjuder ett Full Service Provider-koncept eller delar därav. Företaget grundades 1873, har cirka 1 700 medarbetare i sexton länder och huvudkontor i Göteborg. Aktien (BULTEN) är noterad på Nasdaq Stockholm. Läs mer på www.bulten.se.

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Håkan Holmberg på 073-394 55 52. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 25 september 2020. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl a att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.