Underhållstekniker till Vibytorps plantskola

Underhållstekniker till Vibytorps plantskola

På Vibytorps plantskola utvecklas verksamheten ständigt. Vi är ett gäng med god sammanhållning som värderar varandras åsikter, och som vet att trivsel är grunden för att resultatet ska bli bra på jobbet.

Till plantskolan i Hallsberg söker vi nu en underhållstekniker. Vi erbjuder ett omväxlande och intressant arbete där man arbetar både inomhus och utomhus – välkommen till oss!

Om tjänsten

Vår plantskola är långt ifrån hur en plantskola såg ut för bara några år sedan. Produktionen sker idag i en högteknologisk industrimiljö med robotar och automatiserade maskinlinjer som utför kritiska arbetsmoment under begränsade tidsfönster under året. I många fall handlar det om teknologi, utrustning och arbetssätt som ligger i absolut framkant i branschen.

Vi söker dig som kan utföra förebyggande underhåll samt reparationer av våra linjer och maskiner och även vidareutveckla vårt förebyggande underhållsarbete. Arbetsuppgifterna innefattar både förebyggande service inför säsongen och mer akuta reparationer som utförs under de driftstopp som uppstår när något i linjerna går sönder. Vidare kommer du att arbeta med underhåll av andra delar av verksamheten såsom bevattningsramper, långnattsanläggningar och växthus. Du kommer tillsammans med produktionsledaren och övriga medarbetare att planera och ansvara för att plantskolan är i fullgott skick med en hög driftsäkerhet. I de fall där det krävs kommer du även att jobba med andra arbetsuppgifter som förekommer på en plantskola. Ditt arbete bidrar till kreativa lösningar och att vi hela tiden förbättrar oss.

På plantskolan arbetar vi utifrån våra värderingar: vi visar varandra respekt, vi är positiva och försöker se det bästa i situationen, vi pratar med varandra, inte om varandra och vi hjälps åt så att vi får en rättvis arbetsbelastning.

Skiftarbete och beredskap kan förekomma under perioder.

Om dig och din kompetens

För att trivas hos oss tror vi att du klarar av snabba omställningar och är flexibel i ditt sätt att vara då vi har mycket varierande arbetsuppgifter. Du trivs med att vara en del av en grupp men gillar också att jobba självständigt under eget ansvar. Som person vill vi att du ska vara ansvarstagande och strukturerad samt fokusera på lösningar istället för problem. Du är kommunikativ och återkopplar när arbetet är färdigt. Därutöver har du en mycket god samarbetsförmåga och gillar att komma med nya idéer och arbeta med förbättringar. Vi jobbar med 5S så ett strukturerat arbetssätt och vana att hålla ordning och reda är viktigt för att trivas hos oss.

Som person vill vi att du skall vara drivande, initiativrik och ha förmågan att hantera många frågor samtidigt. Du måste kunna prioritera och se när det är dags för en större reparation eller när det bara handlar om att laga något för att just det skiftet ska kunna arbeta färdigt. Du behöver därutöver god planeringsförmåga, vara analytisk och ha förmåga att se möjligheter till effektiviseringar då det är en viktig del av vårt arbete på plantskolan. Kontakter med leverantörer, både via mail och telefon, förekommer så god datorvana är en nödvändighet. Vi är i startgroparna för att införa ett webbaserat underhållssystem och viss administration i detta kommer också att ingå i arbetsuppgifterna.

Vi ser gärna att du har en gymnasial utbildning, eller annan erfarenhet som vi bedömer som likvärdig, inom något av områdena el, teknik eller reparation. Om du har gått utbildningen "El för mekaniker" är det meriterande. Vi tror att du tidigare har arbetat som underhållstekniker, företrädesvis inom industrin, och känner dig redo för nya utmaningar i ett företag med stark framtidstro. Arbete med systematisk felsökning och automation är starkt meriterande.

B-körkort är ett krav.

Övrigt

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta produktionsledare Per Widell, 072 – 163 71 03.

Facklig företrädare

GS-facket, Kenneth Andersson, 070-563 33 74.

Ansökan

Välkommen med cv och ett personligt brev, senast den 28 februari.

Svenska Skogsplantor eftersträvar mångfald samt en jämn könsfördelning inom alla yrken i företaget. Svenska Skogsplantor är ett affärsområde inom Sveaskogskoncernen.
Mer info
Kontaktperson Per Widell
Telefon 072 163 71 03
Område Hallsberg
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Teknik & Ingenjör, Mekanik, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.sveaskog.se/jobb/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)