Odlingsledare till Vibytorps plantskola i Hallsberg

Odlingsledare till Vibytorps plantskola i Hallsberg

Svenska Skogsplantor är ett rikstäckande företag med fokus på god skogsvård. Verksamheten omfattar produktion och försäljning av frö och skogsplantor samt en växande uppdragsverksamhet med skogsföryngring som specialitet. I Sverige är företaget etablerat med moderna produktionsanläggningar och terminaler för försäljning och distribution. Företaget är även verksamt på den finska och norska marknaden. Företagets omsättning är ca 310 MSEK med ca 100 fast anställda medarbetare. Svenska Skogsplantor är ett affärsområde inom Sveaskogskoncernen.

På Vibytorps plantskola i Hallsberg utvecklas verksamheten ständigt. Vi söker nu en skicklig odlare till ett spännande och viktigt uppdrag.

Plantskolan i Vibytorp är långt ifrån hur en plantskola såg ut för bara några år sedan. Produktionen sker idag i en högteknologisk industrimiljö med robotar och linjer som utför många kritiska arbetsmoment under begränsade tidsfönster. I många fall handlar det om teknologi, utrustning och arbetssätt som ligger i absolut framkant i branschen.

På plantskolan är vi ett gäng med god sammanhållning som värderar varandras åsikter, och som vet att trivsel är grunden för att resultatet ska bli bra på jobbet. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att innebära planering och ledning av odlingen av gran och tall i växthus och på friland. Allt från planering av insådd, växthusodling, frilandsodling, rensning, behandlingar, uppföljningar och till sist packning ingår i arbetsuppgifterna.

Du ansvarar för ett odlingsteam men alla medarbetare på plantskolan är involverade i odlingarna.

Det kommer att vara platschefen som har personalansvaret och du kommer att ingå i plantskolans ledningsgrupp och rapportera till platschefen. I din roll som odlingsledare har du en viktig uppgift i att arbetsleda och coacha odlingspersonalen. Beredskapstjänstgöring ingår.

Om dig och din kompetens

Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning med ingående ämnen inom biologi och växtfysiologi eller annan likvärdig erfarenhet. B-körkort är ett krav och erfarenhet av skogsplantodling är meriterande.

Vi ser gärna att du har goda ledaregenskaper och är en duktig coach. Du är genuint intresserad av odling och får saker gjorda, men är också lyhörd och noggrann. Du har förutom odlingskunskap en mycket god samarbetsförmåga, kan planera men är flexibel och lösningsfokuserad utifrån situationer som kan uppstå. Du förväntas leva upp till våra ledord: kundfokus, innovation, enkelhet och öppenhet.

Vill du veta mer om tjänsten?

Du är välkommen att kontakta platschef Johanna Leijon, 072 - 229 84 20.

Fackliga kontaktpersoner är för Akademikerföreningen Sara Östh, 070-208 07 66 och för Ledarna, Ingemar Karlsson 070-372 94 89.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 10 april.

Sveaskog och eftersträvar mångfald samt en jämn könsfördelning inom alla yrken i företaget.
Mer info
Område Hallsberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.skogsplantor.se
Sista ansökningsdag 10 apr (22 dagar kvar)