Odlingsassistent till Vibytorps plantskola, Hallsberg

Odlingsassistent till Vibytorps plantskola, Hallsberg

På Vibytorps plantskola i Hallsberg utvecklas verksamheten mycket och vi söker nu en skicklig odlare till ett spännande och viktigt uppdrag.

Plantskolan i Vibytorp är långt ifrån hur en plantskola såg ut för bara några år sedan. Produktionen sker idag i en högteknologisk industrimiljö med robotar och linjer som utför många kritiska arbetsmoment under begränsade tidsfönster. I många fall handlar det om teknologi, utrustning och arbetssätt som ligger i absolut framkant i branschen.

På plantskolan är vi ett gäng med god sammanhållning som värderar varandras åsikter, och som vet att trivsel är grunden för att resultatet ska bli bra på jobbet. Välkommen till oss!

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i vår odlingsgrupp som ansvarar för odlingen av i dagsläget 25 miljoner plantor av gran och tall i växthus och på friland, från sådd till färdig planta. Du kommer att bli vår odlingsledares högra hand i allt från daglig skötsel till planering av insådd, växthusodling, frilandsodling, rensning, behandlingar, uppföljningar och försök. Både en praktisk läggning och datorvana är därför önskvärt för att du ska trivas i den här rollen. Vid odlingsledarens frånvaro kommer du att kliva in i den rollen och bland annat hålla i möten, koordinera odlingsfrågor med produktion och arbetsleda personal. Därför är det viktigt att du är stresstålig, kommunikativ, bekväm med att prata inför andra och är strukturerad i ditt arbetssätt.

Du kommer att ha ett mycket stort ansvar för våra odlingar och behöver trivas med det ansvaret. Vi arbetar med dagliga avstämningsmöten där odlingsgruppen stämmer av och avrapporterar genomförda aktiviteter, och återkoppling är därför ett nyckelord.

Vi är ett gäng som drivs av att hela tiden bli bättre, så du behöver gilla att arbeta med förbättringar och att hitta smartare lösningar på problem.

Du kommer att rapportera till platschefen men vår odlingsledare kommer att vara din främsta kontakt vad gäller den dagliga arbetsledningen.

Detta är främst en dagtidstjänst men förskjuten arbetstid kan förekomma och beredskapstjänstgöring ingår.

Om dig och din kompetens

Vi ser gärna att du har en utbildning med ingående ämnen inom biologi och växtfysiologi eller annan likvärdig erfarenhet. B-körkort är ett krav och erfarenhet av skogsplantodling är meriterande.

Du är genuint intresserad av odling och får saker gjorda, men är samtidigt lyhörd och noggrann. Du har förutom odlingskunskap en mycket god samarbetsförmåga, kan planera men är flexibel och lösningsfokuserad utifrån situationer som kan uppstå.

På plantskolan arbetar vi utifrån våra värderingar: vi visar varandra respekt, vi är positiva och försöker se det bästa i situationen, vi pratar med varandra, inte om varandra och vi hjälps åt så att vi får en rättvis arbetsbelastning.

Vill du veta mer om tjänsten?

Du är välkommen att kontakta platschef Johanna Leijon, 076-131 96 96 eller odlingsledare Amanda Ahlqvist, 076-130 52 12.

Facklig företrädare

GS-facket, Kenneth Andersson, 070-563 33 74.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 14 mars.

Sveaskog och eftersträvar mångfald samt en jämn könsfördelning inom alla yrken i företaget.
Mer info
Kontaktperson Platschef, Johanna Leijon
Telefon 076-131 96 96
Område Hallsberg
Yrkesroll Industri & Anläggning, Miljö & Djurvård
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.sveaskog.se/jobb/
Sista ansökningsdag 14 mars 2021 (14 dagar kvar)