Projektledare - Produktutveckling

Projektledare - Produktutveckling

Är du vårt nästa tillskott som vill vara med och förstärka SVAB:s position som den ledande styrsystemsleverantören för grävmaskiner?

Vi söker nu en erfaren projektledare med ett gediget tekniskt intresse och kunnande både inom mjukvaru- och elektronikutveckling.

SVAB är idag marknadsledande när det kommer till att styrning av hydrauliska funktioner till grävmaskiner. För att företaget ska fortsätta sin tillväxt och position på marknaden behöver vi hela tiden ligga i framkant med vår teknikutveckling. Med våra innovativa lösningar och produkter attraherar vi stora maskintillverkare runt om i världen. I och med dessa utmaningar ser vi nu ett behov av att komplettera vår redan kompetenta utvecklingsavdelning med ytterligare kompetens och erfarenhet.

Dina arbetsuppgifter
 • Driva och leda produktutvecklingsprojekt inom SVAB. Detta kommer främst att innebära framtagning av ny elektronik och mjukvarufunktionalitet.
 • Vara aktiv och delta i företaget verksamhetsutveckling och bidra med erfarenhet och kompetens som gör att företaget utvecklar verksamheten parallellt som nya produkter tas fram.
 • Vara delaktig i framtagandet av företagets produktportfölj och tillsammans med utvecklingsavdelningen skapa en långsiktig plan för produkterna och dess funktionalitet.
Personlighet

Du bör vara analytisk, strukturerad, driven och nyfiken på att lära dig nya saker. Du fattar egna beslut och tar ansvar för dina leveranser. Du har en känsla för kvalité i kombination med ett effektivt och kostnadsmedvetet tänk. Du strävar mot att göra saker enkelt och lättförståeligt och har en förmåga att driva saker från start till mål.

Du har god förmåga att leda och samarbeta med dina projektmedlemmar och är en tydlig ledare i de projekt du driver.

Om oss

SVAB Hydraulik är ett innovativt företag med tillväxt både i Sverige och internationellt. Vår drivkraft och fokus ligger i att göra integrationen mellan människan och grävmaskinen enklare, mer ergonomisk och effektivare. Detta gör vi genom att utveckla och erbjuda marknadens bästa styrsystem, styrreglage och el-hydraulik. Vi strävar alltid efter att göra arbetslivet och jordförflyttningsarbetet enklare och mer lönsamt för entreprenören och maskinisten.

Vi är ett snabbrörligt bolag med högt kundfokus. För att nå våra mål hjälps vi åt inom företaget och håller beslutsvägarna korta. För att du skall trivas bör du vara en lagspelare som gillar att hugga i där det behövs. Personlig lämplighet värderas högt.

Kvalifikationer
 • Teknisk bakgrund från högskola eller universitet, förslagsvis Data- eller Elektronikingenjör eller annan relevant utbildning och erfarenhet.
 • Flera års erfarenhet att driva projekt inom mjukvara och/eller elektronik.
 • Kunskaper inom ISO 13849, alt. IEC 61508 är meriterande.
 • Kunskaper att utveckla säkerhetskritiska system är meriterande.
 • Finns även kunskap kring systemarkitektur är detta av stort intresse.
 • Kunskaper inom APQP (Advance Product Quality Planning) är meriterande.
 • Kunskaper i Microsoft Office.
 • Engelska i tal och skrift.
Placeringsort: Hallsberg

Tjänsten är en heltidstjänst med tillsvidareanställning som påbörjas av en 6 månaders provanställning. Fast lön.

Start: Omgående, med hänsyn till eventuell uppsägningstid

Intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan så fort som möjligt.

Vid frågor kontakta: Lennart Hedlund, Utvecklingschef, 072-080 10 45, lennart.hedlund@svab.se
Mer info
Område Hallsberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 3 nov (44 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

Med över 40 års erfarenhet och med drygt 40 000 styrsystem på marknaden är SVAB Hydraulik det innovativta företaget med tillväxt både i Sverige och internationellt. Vår drivkraft och fokus ligger i att göra integrationen mellan människan och grävmaskinen enklare, mer ergonomisk och effektiv. Detta gör vi genom att utveckla och erbjuda marknadens bästa styrsystem, styrreglage och elhydraulik. Vi strävar alltid efter att göra arbetslivet och jordförflyttningsarbetet enklare och mer lönsamt för entreprenören och maskinisten. Våra kunder är tillverkare och återförsäljare av grävmaskiner och/eller hydrauliska redskap till dessa.