Mekanikkonstruktör

Mekanikkonstruktör

Vi söker dig med ett brinnande intresse för teknik och utveckling som vill arbeta både med att ta fram nya mekaniska konstruktioner och att kundanpassa befintliga produkter.

SVAB utvecklar idag system för att styra olika hydrauliska funktioner på grävmaskiner. Vi ser nu att marknaden inom detta segment ökar kraftigt och därför behöver vi nu komplettera vårt utvecklingsteam med ytterligare medarbetare.

Personlighet

Som en del i vårt team bör du ha en förmåga att snabbt förstå kundens önskemål/krav för att sedan omsätta det till en tänkbar lösning. Du bör vara analytisk, strukturerad, driven och nyfiken på att lära dig nya saker. Du kan fatta egna beslut och tar ansvar för dina leveranser. Du har god förmåga att samarbeta i projektteam där även externa partner finns som en naturlig del.

Om oss

SVAB Hydraulik är ett innovativt företag med tillväxt både i Sverige och internationellt. Vår drivkraft och fokus ligger i att göra integrationen mellan människan och grävmaskinen enklare, mer ergonomisk och effektivare. Detta gör vi genom att utveckla och erbjuda marknadens bästa styrsystem, styrreglage och el-hydraulik. Vi strävar alltid efter att göra arbetslivet och jordförflyttningsarbetet enklare och mer lönsamt för entreprenören och maskinisten.

Vi är ett snabbrörligt bolag med högt kundfokus. För att nå våra mål hjälps vi åt inom företaget och håller beslutsvägarna korta. För att du skall trivas bör du vara en lagspelare som gillar att hugga i där det behövs. Personlig lämplighet värderas högt.

Om jobbet

Ditt arbete kommer att omfatta både nykonstruktion av detaljer som möjliggör installation av våra styrsystem, samt framtagning av underlag för kundanpassningar av befintliga produkter, t.ex. joystickhandtag. Ditt arbete kommer bl.a. att innefatta framtagning av prototyper med hjälp av 3D-utskrifter.

Du kommer att jobba i en grupp med kompetens inom elektronikutveckling, mekanisk och hydraulisk konstruktion, mjukvaruutveckling och test & verifiering. Vi är en grupp med nära kontakt mellan alla discipliner, och nära kontakt med avdelningarna för sälj, produktion och inköp kommer också att ingå när de behöver stöttning.

Arbetet kommer att ske under stort eget ansvar både självständigt och i projektform, därför är god kommunikations- och initiativförmåga viktiga egenskaper. Du förväntas även bidra till vår strävan av kontinuerligt förbättringsarbete av arbetsprocesser och rutiner.

Kvalifikationer
 • Teknisk bakgrund från högskola eller universitet eller annan lämplig erfarenhet inom området.
 • Goda kunskaper inom mekanikkonstruktion, både gällande metall och plast.
 • Erfarenhet av SolidWorks.
 • Erfarenhet av att rita elscheman.
 • Erfarenhet av att jobba i PLM-system.
 • Kunskaper i Microsoft Office.
 • Kunskaper i Microsoft Visio är meriterande.
 • Erfarenhet av användning av 3D-skrivare är meriterande.
 • Kännedom om grävmaskiners el- och hydrauliksystem är meriterande.
 • Svenska och engelska i tal och skrift.
 • Erfarenhet att driva projekt är meriterande.
 • Erfarenhet av APQP är meriterande.
Placeringsort: Hallsberg

Tjänsten är en heltidstjänst med tillsvidareanställning som påbörjas av en 6 månaders provanställning. Fast lön.

Start: Från mitten av september, med hänsyn till eventuell uppsägningstid

Intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan så fort som möjligt.

Vid frågor kontakta: Lennart Hedlund, Utvecklingschef, tel. 0582-458020 lennart.hedlund@svab.se
Mer info
Område Hallsberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 nov (43 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

Med över 40 års erfarenhet och med drygt 40 000 styrsystem på marknaden är SVAB Hydraulik det innovativta företaget med tillväxt både i Sverige och internationellt. Vår drivkraft och fokus ligger i att göra integrationen mellan människan och grävmaskinen enklare, mer ergonomisk och effektiv. Detta gör vi genom att utveckla och erbjuda marknadens bästa styrsystem, styrreglage och elhydraulik. Vi strävar alltid efter att göra arbetslivet och jordförflyttningsarbetet enklare och mer lönsamt för entreprenören och maskinisten. Våra kunder är tillverkare och återförsäljare av grävmaskiner och/eller hydrauliska redskap till dessa.