Applikationstekniker för maskinanpassningar

Applikationstekniker för maskinanpassningar

Till vårt utvecklingsteam i Hallsberg söker vi en applikationstekniker för maskinanpassningar.

Dina arbetsuppgifter kommer att handla om att utifrån SVABs befintliga produkter skapa maskinspecifika kit, som blir så enkla som möjligt för våra kunder att installera. Arbetet innebär även att aktivt bidra med idéer och lösningar till våra utvecklingsprojekt samt uppdateringar av befintliga system.

Om oss

SVAB Hydraulik är ett innovativt företag med tillväxt både i Sverige och internationellt. Vår drivkraft och fokus ligger i att göra integrationen mellan människan och grävmaskinen enklare, mer ergonomisk och effektivare. Detta gör vi genom att utveckla och erbjuda marknadens bästa styrsystem, styrreglage och el-hydraulik. Vi strävar alltid efter att göra arbetslivet och jordförflyttningsarbetet enklare och mer lönsamt för entreprenören och maskinisten.

Vi är ett snabbrörligt bolag med högt kundfokus. För att nå våra mål hjälps vi åt inom företaget och håller beslutsvägarna korta. För att du skall trivas bör du vara en lagspelare som gillar att hugga i där det behövs. Personlig lämplighet värderas högt.

Om jobbet

I arbetet med att ta fram maskinanpassade kit så kommer du få hitta lösningar för nya grävmaskinmodeller från olika fabrikat, montera och justera in våra system, göra ritningar både på artikelnivå och systemnivå, samt bidra till kunddokumentationen.

Att hålla sig uppdaterad kring vad som sker i branschen ingår också i arbetsuppgifterna.

Resor med övernattning förekommer, både inom Sverige och utomlands, cirka 4 till 6 gånger per år.

Du kommer att arbeta nära våra övriga utvecklare, och hjälpen kommer alltid att finnas nära till hands om den behövs. Du kommer att jobba i en grupp med kompetens inom elektronikutveckling, mekanisk och hydraulisk konstruktion, mjukvaruutveckling och test & verifiering. Vi är en grupp med nära kontakt mellan alla discipliner; även samarbete med avdelningarna för produktion, sälj och support kommer att ingå när de behöver stöttning.

Kvalifikationer
 • Kunskap om grävmaskiners uppbyggnad, elsystem och hydraulsystem
 • Erfarenhet av kablageanpassning
 • Kunna läsa elscheman
 • Kunna rita enklare elscheman och kablage
 • Grundläggande praktisk ellära
 • God datorvana
 • Goda språkkunskaper i svenska och engelska
 • B-körkort
Meriterande
 • Erfarenhet av eftermontering av utrustning på entreprenadmaskiner
 • Installation och injustering av tiltrotatorstyrsystem
 • Utbildning inom systemkonstruktion och dokumentation
 • Erfarenhet av Microsoft Visio
 • Kunskap kring CE-märkning enligt Maskindirektivet
 • Bra kontaktnät inom entreprenadmaskinsbranschen
Personlighet

Som person ser vi att du har ett stort intresse för entreprenadmaskiner och har lätt för att diskutera våra lösningar med våra kunder och sätta sig in i deras perspektiv. Du tycker om att dokumentera ditt arbete digitalt i översikter och ritningar. Du är kreativ, analytisk, strukturerad och lösningsorienterad. Dina idéer om hur man borde lösa en uppgift delar du med gruppen. Du fattar egna beslut och tar ansvar för dina leveranser. Du har god förmåga att samarbeta i projektteam där även externa partner finns som en naturlig del.

Placeringsort: Hallsberg

Tjänsten är en heltidstjänst med tillsvidareanställning som påbörjas av en 6 månaders provanställning. Fast lön.

Start: Kan börja från och med juni 2022, med hänsyn till eventuell uppsägningstid

Intervjuer kommer att ske löpande, så skicka in din ansökan så fort som möjligt.

Vid frågor kontakta: Lennart Hedlund, Produktutvecklingschef, tel. 072-0801045 lennart.hedlund@svab.se
Mer info
Kontaktperson Lennart Hedlund
Telefon 072 080 10 45
Område Hallsberg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 18 juli 2022 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Med över 40 års erfarenhet och med drygt 40 000 styrsystem på marknaden är SVAB Hydraulik det innovativta företaget med tillväxt både i Sverige och internationellt. Vår drivkraft och fokus ligger i att göra integrationen mellan människan och grävmaskinen enklare, mer ergonomisk och effektiv. Detta gör vi genom att utveckla och erbjuda marknadens bästa styrsystem, styrreglage och elhydraulik. Vi strävar alltid efter att göra arbetslivet och jordförflyttningsarbetet enklare och mer lönsamt för entreprenören och maskinisten. Våra kunder är tillverkare och återförsäljare av grävmaskiner och/eller hydrauliska redskap till dessa.