Internationell Business Controller till Nolato Silikonteknik AB

Internationell Business Controller till Nolato Silikonteknik AB

Här har du möjlighet att bli en del av ett expansivt företag i ständig utveckling. Du ingår i ekonomifunktionen och rapporterar direkt till CFO. Den internationella närvaron är hög med fabriker i Malaysia, Kina och Ungern liksom uppdrag från världsledande kunder som Samsung, Ericsson och Nokia. Välkommen till Nolato Silikonteknik!

Om tjänsten

AxÖ Consulting söker på uppdrag av Nolato Silikonteknik en Business Controller till ekonomiteamet i Hallsberg. Koncernen har siter i fyra olika länder, varje site med egen ekonomifunktion där huvudkontoret i Hallsberg ansvarar för koncernrapporteringen.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos Nolato Silikonteknik.

Nolato Silikonteknik erbjuder
  • Ett stimulerande arbete i en framgångsrik börsnoterad koncern.
  • Mycket goda utvecklingsmöjligheter och en utmanande roll i en internationell arbetsmiljö.
  • Marknadsmässig kompensation och eget ansvar under frihet.
Arbetsbeskrivning

Som Business Controller förväntas du ta en aktiv roll i Nolato Silikontekniks arbete med verksamhetsplaner, prognos- och förbättringsarbeten samt aktivt stötta verksamheten.

För att lyckas i rollen tar du en ledande roll i budget- och investeringsprocesser och du är en drivande kraft i kostnadsförbättringar inom koncernen. I din roll som Business Controller kommer du även att delta i arbetet med utveckling av såväl existerande affärer som i utvecklingen av nya affärsmöjligheter.

Ett antal resor per år förekommer i tjänsten, främst till Kina, Malaysia och Ungern.

Profilbeskrivning

Du har en akademisk examen inom ekonomi och minst fem års arbetserfarenhet från kvalificerat controllerarbete i ett producerande företag. Vi ser gärna att du har internationell erfarenhet liksom kommer ifrån ett företag som tillämpar LEAN.

Ytterligare efterfrågad kompetents:
  • Förståelse för koncernrapportering
  • Mycket goda kunskaper i Excel då flertalet rapporter och prognoser byggs i programmet
  • Kunskaper i Qlikview eller liknande BI-system
  • Goda kunskaper i svenska och koncernspråket engelska då detta används dagligen på arbetsplatsen
  • Kunskaper och erfarenheter inom IATF 16949 är meriterande.
Som person är du affärsorienterad med stark initiativförmåga och en utpräglat analytisk läggning. Framgång i rollen som Business Controller förutsätter att du kan utmana organisationen och samtidigt stötta Nolato Silikontekniks chefer i det dagliga arbetet. Du drivs av att finna och utveckla kopplingen mellan företagets strategi, mål, drivkrafter, styrning och uppföljning.

Ansökan och information

Urval sker löpande. Tjänsten är tillsvidare och tillträde sker efter överenskommelse. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringsansvariga från AxÖ Consulting Oskar Bernling, tfn: 073-915 70 61 eller Linda Axäng tfn 079-340 54 42. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Om Nolato Silikonteknik

Nolato Silikonteknik är ett högteknologiskt företag med verksamhet i Europa, Asien och Nordamerika. Man utvecklar och tillverkar produkter i polymera material som plast och silikon. Specialiteten är de egenutvecklade elektriskt ledande silikonmaterialen som används för att tillverka EMC packningar. För Nolato är det viktigt att du som anställd trivs, mår bra och utvecklas. Ett bevis på detta är den låga personalomsättningen - anställda trivs och stannar kvar länge i företaget vilket gjort att man byggt upp en enorm kompetens. Välmående står högt på agendan och man erbjuder samtliga anställda frikostiga friskvårdsbidrag eftersom man tror på en sund balans mellan arbete och fritid.

Mer information finns på www.nolato.com

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information besök och ansökan: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post. Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Område Hallsberg
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://axoconsulting.se/
Sista ansökningsdag 1 maj 2019 (6 dagar kvar)