Är du Nolato Silikontekniks nya Director of R&D

Är du Nolato Silikontekniks nya Director of R&D

Spännande roll som är dynamisk, avancerad och kreativ. Vi söker dig med entreprenörsanda, god analytisk förmåga och noggrannhet, som har erfarenhet av produktutveckling.

Vad kan Nolato Silikonteknik erbjuda dig?
  • Ett stimulerande arbete i en framgångsrik börsnoterad koncern.
  • Mycket goda utvecklingsmöjligheter och en utmanande roll där du kommer att ha stor möjlighet att påverka Nolato Silikontekniks framtid.
  • Marknadsmässig kompensation och eget ansvar under frihet.
  • En tillåtande, stöttande och kreativ ledningsgrupp.
Arbetsuppgifter

Som Director of R&D får du en nyckelroll på Nolato Silikonteknik där du ingår i ledningsgruppen och rapporterar direkt till VD. R&D-avdelningen ansvarar för att Nolato Silikontekniks produkter på kort och lång sikt motsvarar marknadens krav vad gäller design, funktionalitet, kvalitet, kostnad och säkerhet.

Ditt övergripande ansvar blir att leda och utveckla arbetet inom avdelningen, du är ansvarig för hela kedjan från forskning till att realisera projekten vilket både kräver kontakt med kunder och marknad samt nära samarbete med övriga funktioner inom Nolato. Teamet är internationellt med fem personer i Hallsberg samt tre personer i Beijing, Kina. I rollen ingår även att söka, bevaka och utveckla patent.

Du coachar och motiverar dina medarbetare till att nå både personliga och gemensamma mål. Du ansvarar för processer och verktyg för att maximera produktiviteten från avdelningens resurser med bibehållen kvalitet och personalnöjdhet. Du har en förmåga att leverera värde till Nolatos kunder och fattar affärsmässiga beslut.

Rollen innebär resor, främst till Kina, Malaysia och USA.

Kvalifikationer

För att lyckas i den här rollen tror vi att du är civilingenjör inom kemi, fysik, elektronik eller liknande med flera års erfarenhet av R&D-verksamhet. Du har tidigare ledarskapserfarenhet, är kommunikativ, har arbetat kundnära i internationell miljö. Du har god teknisk förståelse och kan bidra i diskussion gällande komplexa tekniska problem. Du har erfarenhet av att driva egna projekt och är mycket kvalitetsmedveten.

Som person har du god analytisk och strategisk förmåga och du kan fatta beslut och visa omdöme i komplexa situationer. Du är en tydlig ledare med god pedagogisk och kommunikativ förmåga som skapar förtroende och engagemang både internt och externt.

För att lyckas i rollen krävs att du behärskar engelska och svenska mycket väl i tal och skrift, övriga språk är meriterande.

Företaget genomgår certifiering enligt IATF 16949. Kunskap och erfarenhet inom området är meriterande.

Ansökan och information

Urval sker löpande. Tjänsten är tillsvidare och tillträde sker efter överenskommelse. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringsansvariga från AxÖ Consulting Oskar Bernling, tfn: 073-915 70 61 eller Linda Axäng tfn 079-340 54 42. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Om Nolato Silikonteknik

Nolato Silikonteknik är ett högteknologiskt företag med verksamhet i Europa, Asien och Nordamerika. Man utvecklar och tillverkar produkter i polymera material som plast och silikon. Specialiteten är de egenutvecklade elektriskt ledande silikonmaterialen som används för att tillverka EMC packningar. För Nolato är det viktigt att du som anställd trivs, mår bra och utvecklas. Ett bevis på detta är den låga personalomsättningen - anställda trivs och stannar kvar länge i företaget vilket gjort att man byggt upp en enorm kompetens. Välmående står högt på agendan och man erbjuder samtliga anställda frikostiga friskvårdsbidrag eftersom man tror på en sund balans mellan arbete och fritid.

Mer information finns på www.nolato.com

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information besök och ansökan: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post. Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Område Hallsberg
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Teknik & Ingenjör, Civilingenjör, Energi & Miljö, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://axoconsulting.se/
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (2 dagar kvar)