Nu formerar Infranord styrkorna för att vidareutveckla den svenska järnvägen.
Är du en driven ledare och duktig på att skapa framgångsrika team? Då är du Infranords framtida Platschef på Region Syd i Hallsberg.

Arbetsuppgifter:

Som Platschef på Infranord ansvarar du för att driva entreprenadprojekt och underhållskontrakt på järnväg från beställning till slutbesiktning. Du säkerställer att ditt team får bra förutsättningar för att kunna leverera på rätt sätt till kund. Du är en inspirerande chef och du har en god förmåga att förstå och möta kundens behov. Du har resultatansvar och arbetar med budget och ekonomiska uppföljningar. I din roll företräder du Infranord vid överlämningen av uppdrag till kund. Du rapporterar till Regionchef och ingår i regionens ledningsgrupp.

Som Platschef ansvarar du för att:
  • Leda, driva och följa upp uppdrag och projekt enligt kontrakterade villkor mot uppsatta mål för tid, kostnad och kvalitet
  • Säkerställa samsyn och enighet i ditt team gällande företagets visioner och mål
  • Verka för en god arbetsmiljö och hög säkerhet genom ett kompetent och modernt ledarskap
  • Utföra och följa upp medarbetarsamtal samt planera för kompetensutveckling
I tjänsten ingår personalansvar för ett antal arbetsledare. Som Platschef på Infranord är du en viktig del i att bygga en kultur med fokus på säkerhet och god arbetsmiljö. Du står för synligt ledarskap, du tar initiativ, engagerar och visar mod när det behövs. Du har ett drivande intresse för infrastruktur, teknologi och vill vara med och utveckla järnvägen.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är högskoleingenjör eller har motsvarande utbildning alternativt likvärdig erfarenhet. Du är van att leda och styra entreprenadprojekt och har erfarenhet från entreprenadbranschen. Du bör ha erfarenhet av arbetsledning samt god administrativ förmåga.

Vi lägger stor vikt vid din förmåga att leda och bygga självständiga team som vill och kan ta ansvar. Du har möjlighet att vara flexibel eftersom resor samt helg- och nattarbete kan förekomma. Du måste även ha möjlighet att arbeta på annan ort när verksamheten kräver det.

Arbetsuppgifter vid järnvägen kräver att du är uppmärksam och noggrann och att du har ett stort säkerhetsfokus. Du trivs att arbeta på ett strukturerat arbetssätt med ordning och reda. Rätt attityd är viktigt för att lyckas i tjänsten och vi ser god flexibilitet och service som en förutsättning för att kunna leverera det vi lovar till våra kunder. Vi kommer vid urvalet att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Eftersom resor i tjänsten förekommer är B-körkort ett krav. Vi strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt och vi vill därför understryka att både kvinnor och män i olika åldrar och med olika bakgrund är välkomna till oss.

Ansökan:

Urval sker löpande. Du är välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vid frågor går det bra att kontakta Regionchef Ulf Ragnarsson 010-121 2573 eller vice Regionchef Per Brandström, 010-121 2309.

Fackliga kontaktpersoner:
Hans Tjärnén, Saco-TJ 010-121 6880
Peter Mattsson, Ledarna 010-121 1624
Roland Bång, ST 010-121 2472
Anette Lindqvist, Seko 010-121 2372

Infranord lägger stor vikt vid säkerhet och därmed även vid att vi har en drogfri arbetsplats. Vi utför därför alltid alkohol- och drogtester vid nyanställning och tillämpar även slumpvisa alkohol- och drogtester.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Infranord är marknadens ledande järnvägsentreprenör. Vi bygger och underhåller järnväg med fokus på kundnytta, säkerhet och hållbarhet. Majoriteten av våra cirka 1800 medarbetare arbetar inom ban-, el-, signal och tele eller mätteknik. Vi har också medarbetare som arbetar inom verkstad med spårgående fordon. Vår ambition är att maximera effekten av varje investerad järnvägskrona.

Infranord - Spåret till framtiden.
Mer info
Område Hallsberg
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 24 juli (35 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Infranord är Sveriges och Nordens ledande järnvägsentreprenör. Fokus ligger på att underhålla och modernisera dagens järnvägar samt att utveckla och bygga spåret mot framtiden. Våra 3 000 medarbetare finns över hela landet och vi omsätter 4,5 miljarder kronor. Infranord hette tidigare Banverket Produktion.