Systemutvecklare inom produktionsnära system (MES) till Ovako IT

Systemutvecklare inom produktionsnära system (MES) till Ovako IT

Vill du vara en del av ett företag i förändring där du genom effektiva beslutsvägar får vara med och utmana och effektivisera? Är du en person med bred IT-bakgrund som har en talang och ett intresse för att lösa problem, såväl på egen hand som tillsammans med dina kollegor? Då kanske det här är rollen för dig! Ovako i Hällefors söker nu en systemutvecklare inom produktionsnära system (MES).


Det här erbjuder Ovako


Ovako är det perfekta företaget för dig som trivs med den lilla organisationens effektiva beslutsvägar och den stora organisationens trygghet. På Ovako kan du förvänta dig en fartfylld och framåtblickande arbetsplats; med en öppen atmosfär, härligt kamratskap och en starkt driven organisation. Som anställd hos Ovako erbjuds du:
  • En arbetsplats med fokus på medarbetarnas hälsa, säkerhet och välbefinnande
  • Stort personligt ansvar och frihet i hur du utför dina uppgifter
  • Frihet att utmana Ovakos strategier och komma med idéer som effektiviserar
  • Möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö med engagerade och erfarna kollegor
Om rollen

I rollen som systemutvecklare kommer du att tillhöra Ovakos team som arbetar med produktionsnära system (MES Application Team). I dina arbetsuppgifter ingår support, förvaltning och vidareutveckling av befintliga system (MS .NET, MS SQL) i Hällefors, vilket inkluderar incident-, problem- och ändringshantering med ITIL-baserade processer som stöd. Det ingår även att delta i aktuella projekt.

I rollen möter du kontinuerligt interna beställare vilket innebär kollegor i alla delar och nivåer av företagets verksamhet. Detta ställer krav på att du är en social och kommunikativ person som är trygg med att ha kontakt med människor inom olika avdelningar inom organisationen. Utöver interna kontakter kommer rollen inom vissa områden även innebära tätt samarbete med externa leverantörer.

Vem söker vi?


För att bli framgångsrik i rollen är du en person som tycker om problemlösning och trivs med att ge support, då det ger dig möjlighet att hitta nya vägar och lösningar på problem. Du har arbetat med systemutveckling och förvaltning i dina tidigare roller.

Du har ett tekniskt intresse och nyfikenhet, en vilja och engagemang att lära dig mer; både inom teknik men framförallt inom vår verksamhet och dess processer. Att dela med sig av kunskap är en självklarhet för dig då du ser vikten av att bygga kompetens i teamet men även för att minimera personberoenden. Du har en god kommunikativ förmåga och trivs med att driva frågor framåt samt att vara en god lagspelare.

Du är en person som gillar att arbeta på ett strukturerat sätt, både självständigt och tillsammans med andra. Då du förstår de krav som verksamheten har, känner du både driv och engagemang att utifrån ett IT-tekniskt perspektiv hitta kvalitativa och effektiva lösningsförslag.

Ansökan och information

Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men tjänsten är en direktrekrytering och du kommer att anställas direkt hos Ovako. Urval sker löpande, vid frågor om rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Linda Axäng, AxÖ Consulting, på telefonnummer + 46 (0)79 340 54 42 eller via mejl linda.axang@axoconsulting.se.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering. Välkommen med din ansökan eller tipsa någon du känner om tjänsten!

Om Ovako

Ovako är en ledande europeisk tillverkare av komponentstål till kunder inom till exempel kullager-, transport- och tillverkningsindustrin. Med geografisk närvaro i Europa, Nordamerika och Asien och ett stålsortiment som innefattar nischprodukter och skräddarsydda lösningar bidrar Ovako till att skapa värde för såväl kunderna som kundernas kunder i hela världen.

Vi tillverkar rent, starkt och hållbart stål. Vårt stål är hållbart eftersom produktionsprocessen är baserad på skrot och en nordisk elmix med låga koldioxidutsläpp. Som ett resultat är koldioxidavtrycket för Ovakos stålprodukter hela 80 procent lägre än det globala genomsnittet. Det är även rent och starkt eftersom Ovako minimerar föroreningar i stålet under produktionsprocessen. Det ger stålet högkvalitativa egenskaper som gör det möjligt för kunderna att skapa lättare, starkare och mera slitstarka slutprodukter.

Ovako är sedan mars 2019 ett dotterbolag till Sanyo Special Steel, en global marknads- och teknikledare inom kvalitativt specialstål, och en del av stålkoncernen Nippon Steel Corporation, en världsledande stålproducent.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Område Hällefors
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AxÖ Consulting AB
Hemsida https://axoconsulting.se/
Sista ansökningsdag 28 aug 2022 (13 dagar kvar)