Ovako Hällefors söker Produktchef

Ovako Hällefors söker Produktchef

Till Ovako Hällefors söker vi en driven och kunnig Produktchef med globalt ansvar, som vill arbeta i nära relation med Ovakos kunder och som vill vara ryggraden i produktkedjan!

Ovako erbjuder

Ovako är det perfekta företaget för dig som trivs med den lilla organisationens effektiva beslutsvägar och den stora organisationens trygghet. Hos oss kan du förvänta dig en fartfylld och framåtblickande arbetsplats; med en öppen atmosfär, härligt kamratskap och en starkt driven organisation. I den här rollen blir du del av ett team bestående av 17 härliga kollegor, men du samarbetar även i stor utsträckning med kollegor från andra avdelningar.

Som anställd erbjuds du:
  • En arbetsplats med fokus på medarbetarnas hälsa, säkerhet och välbefinnande
  • Stort personligt ansvar och frihet i hur du utför dina uppgifter
  • Frihet att utmana Ovakos administrativa processer genom idéer som effektiviserar.
  • Möjlighet att arbeta i en dynamisk miljö med engagerade och erfarna kollegor
  • Att ständigt få arbeta med din egen kompetensutveckling.
Rollprofil

I rollen som Produktchef arbetar du tillsammans med engagerade kollegor i olika yrkesroller för att utveckla produkterna, både från ett tekniskt och ett kommersiellt perspektiv. Du bidrar aktivt till att optimera effektivitet och lönsamhet genom hela produktkedjan - från design, tillverkning och användande, hela vägen till marknadsföring och försäljning.

En viktig del i ditt arbete är att omvärldsbevaka och utifrån det förstå hur olika händelser i världen påverkar produkten och affären.

Som Produktchef är du ansvarig för lönsamheten i ditt segment och tar därmed dagliga kommersiella beslut om till exempel prioriteringar och reklamationsärenden. Du hanterar kundförfrågningar och ser dels till att Ovako säljer rätt produkt till rätt pris, dels att kunden bemöts med service över förväntan.

Internationella samt nationella resor förekommer i tjänsten.

Framgångsfaktorer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning som exempelvis civilingenjör, metallurg eller ekonom. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med sälj och drivs av affärer och att göra skillnad. Kanske har du arbetat i en liknande roll tidigare, eller som exempel projektledare, produktutvecklare, affärsutvecklare eller inköpare.

Dessutom ser vi att du;
  • Kommunicerar obehindrat på svenska såväl som engelska. Goda kunskaper i tyska är meriterande men inget krav.
  • Har B-körkort
Du är en utåtriktad person som är skicklig på att bygga sociala nätverk och etablera nya kontakter. Din kommunikativa förmåga gör att du är duktig på att skapa goda samarbeten inom och utanför organisationen. Samtidigt har du en analytisk och strukturerad ådra och är uppmärksam på kundens behov. I din arbetsroll coachar och inspirerar du människor, även om du har inte har det formella ledarskapet. Du är driven, ihärdig och framförallt vill du aldrig missa en affärsmöjlighet!

Information och ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast den 6 juni 2022.

Eller vet du någon som skulle passa ännu bättre? Tipsa dem gärna om tjänsten.

Tjänsten är en direktrekrytering och rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting. Du kommer anställas direkt hos Ovako. Om du har några frågor eller funderingar kopplat till tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till rekryteringskonsult Linda Axäng, linda.axang@axoconsulting.se tfn: 079-340 54 42

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering.

Alla ansökningar kommer att behandlas konfidentiellt. Varmt välkommen med din ansökan!

Om Ovako

Ovako utvecklar högteknologiska stållösningar till och tillsammans med kunder inom kullager, transport och tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs - vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Ovako har cirka 2 800 anställda i mer än 30 länder och en omsättning på cirka 900 miljoner euro. Ovako är ett dotterbolag till Sanyo Special Steel och en del av stålkoncernen Nippon Steel Corporation, världens tredje största stålproducent med över 100 000 anställda globalt och en årlig omsättning på cirka 50 miljarder euro. För mer information besök oss på www.ovako.com, www.sanyo-steel.co.jp och www.nipponsteel.com.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Område Hällefors
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AxÖ Consulting AB
Hemsida https://axoconsulting.se/
Sista ansökningsdag 6 juni 2022 (14 dagar kvar)