Spendrups Bryggeri- semestervikarier Hällefors

Spendrups Bryggeri- semestervikarier Hällefors

Vill du vara med och skapa dryckesupplevelser i världsklass i sommar?

På Spendrups vill vi hela tiden utveckla ännu bättre och godare drycker - vårt mål är att skapa dryckesupplevelser i världsklass. För att uppnå vår vision är din insats för att producera och leverera produkter med hög kvalitet viktigt för oss. Vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft. Då vi på Spendrups värdesätter mångfald ser vi gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

Förutsättningen att bli en av våra framtida medarbetare är att du är engagerad i att nå våra uppsatta mål. Vi värdesätter att du är ordningsam, ansvarsfull och noggrann samt tycker om att arbeta i ett högt tempo med ett högt kvalitetstänkande. Vi ser gärna att du kan arbeta självständigt likväl som i grupp då samarbete är något vi värdesätter högt.

Vi söker semestervikarier till avdelningarna tappning, logistik, underhåll och driftlabb där arbetstiden är 3-skift. För att arbeta på Spendrups måste du ha fyllt 18 år.

Arbetsbeskrivning och kravprofil

Tappning: Vi söker dig som vill arbeta med att tappa våra drycker i olika typer av förpackningar som burk, glas eller åpet.

Förpackningen är en del av dryckesupplevelsen och därför är din insats för att säkerställa att förpackningen håller en hög kvalitet värdefull för oss. Din uppgift blir att övervaka, fylla på insatsmaterial samt utföra enklare maskinunderhåll. Även rengöring ingår som en naturlig del i arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
 • du har goda tekniska kunskaper
 • teknisk utbildning är meriterande
 • tidigare erfarenheter inom livsmedelstillverkning, kännedom om livsmedelssäkerhet eller någon form av hygienutbildning är meriterande
 • truckkort är meriterande
Logistik: Vi söker dig som vill arbeta som truckförare. Arbetet innebär att ta emot pallar från produktion som ska in på lager och/eller köra ut pallar för utlastning, all pallhantering sker i vårt IT-system Fidaware.

Kvalifikationer och personliga egenskaper
 • truckkort är ett krav (A2, A4 samt B1)
 • du är flexibel då du kan hoppa in där behov uppstår
Driftlabb: Vi söker en analytisk person som arbetar på ett metodiskt, noggrant och kvalitetsmedvetet sätt. Operativt arbete i produktionen varvas med teoretiskt arbete vilket innebär att du skall ha förmågan att hantera många olika typer av uppgifter samtidigt och är därmed flexibel i ditt arbetssätt och trivs med ett högt tempo. Laboratoriet stödjer många avdelningar vilket kräver att man har ett helhetsperspektiv och har lätt för att samarbeta, är servicemedveten och har god kommunikationsförmåga. I tjänsten ingår viss helgberedskap.

Som driftlaborant kommer du i huvudsak att serva produktionen med kvalitetsrelaterade analyser. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
 • provtagning i produktionen
 • mikrobiologiska, kemiska, och sensoriska analyser
 • kalibrering av instrument
 • vissa miljörelaterade provtagningar
 • presentation och uppföljning av produktionens prioriterade kvalitetstal
 • kvalitetsförbättrande projekt
 • att delta vid revidering och validering av instruktioner och rutiner
Kvalifikationer och personliga egenskaper
 • du har naturvetenskaplig gymnasieutbildning
 • eftergymnasial utbildning inom livsmedel och/eller mikrobiologi är meriterande
 • erfarenhet från laboratoriearbete och arbete inom livsmedelsindustrin meriterande
 • du har god datavana och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska
 • b-körkort är ett krav
Tekniker-Underhållsavdelningen: Underhåll är en stödjande avdelning till produktionen. Arbetet kräver stort kundfokus då du som skifttekniker arbetar för produktionens effektivitet. I ditt ansvar ingår planerat och avhjälpande underhållsarbete inom produktionens samtliga anläggningar såsom process, tappning, fastighet och media. Du kommer att arbeta med felsökning, analys och reparation. Både elektriska och mekaniska arbeten förekommer.

Kvalifikationer
 • du har en gymnasial utbildning med teknisk inriktning mot el, automation, drift och underhåll eller utbildning som ger likvärdig kompetens
 • i och med att du självständigt kommer att arbeta med tekniskt innehåll krävs det att du är strukturerad och har god analytisk förmåga
Din ansökan

Vi tar tacksamt emot ditt CV samt personliga brev där du beskriver dina kompetenser, erfarenheter och resultat på ett utförligt sätt. Vi kommer att gå igenom ansökningarna efter hand och intervjuer kommer ske löpande under våren. Då vi rekryterar ett stort antal medarbetare till sommaren kommer rekryteringen att ta tid under våren vilket vi hoppas att våra kandidater har överseende med.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kommer att omfattas av en bakgrundskontroll.

Samtliga tjänster på Spendrups omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.

Sista ansökningsdag: 31 mars

Tillträdesdag: efter överenskommelse

Varaktighet/arbetstid: vikariat/heltid/3-skift

Placeringsort: Hällefors

För mer information om tjänsten: Tomas Tropp, Driftchef Produktion tel: 076-501 02 53, Leo Kiuru, Driftchef Logistik tel: 070-348 88 07, Stina Bergkvist, Driftchef Laboratorium tel: 070-616 88 47. För mer information om rekryteringsprocessen, kontakta: Karin Eriksson, rekryterare, tel: 073-9666596.

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan mot världsklass och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.

Välkommen in!

Nyckelord: Spendrups Bryggeri, Spendrups, Bryggeri, semestervikariat, sommarjobb, operatör, processoperatör, truckförare, lager, logistik, produktion, tekniker, laborant.
Mer info
Område Hällefors
Yrkesroll Industri & Anläggning, Livsmedel
Typ av anställning Säsongsjobb
Sista ansökningsdag 31 mars (4 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i femte generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har cirka 1000 medarbetare och omsätter cirka 3,5 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.