Logistikchef

Logistikchef

Nu söker vi en Logistikchef till ett av Europas modernaste bryggerier!

Logistikfunktionen tillhör avdelningen Varuförsörjning Supply Chain och ansvarar för att Spendrups produkter lagras på rätt plats och rätt sätt, samt plockas och förbereds för leverans till kund, underhåll av anläggning och hanteringen tillbaka ifrån kund. Organisationen har ca 150 medarbetare varav fyra underställda driftchefer och två stabsfunktioner, fördelade mellan våra produktionsorter Grängesberg och Hällefors. Verksamheten drivs i 2,3 eller 5 skift beroende på säsong.

I Grängesberg har vi Spendrups centrallager med ett helautomatiserat höglager på 45 000 pallplatser där vi tar emot produkterna från produktion. Höglagret servar plockbanorna med pallar samt lastar slutligen ut hela och kundorderplockade pallar för leverans till våra kunder. I Hällefors finns ett traditionellt centrallager för enbart helpall.

Arbetsbeskrivning

I rollen som logistikchef har du det övergripande ansvaret för godsmottagning, lager, kundorderplock, returhantering, destruktion och utlastning av varor för alla Spendrups kunder. I ansvaret ligger även underhåll av automationsanläggningen. Du leder och utvecklar logistikfunktionen med fokus på lagerhantering och utveckling av lagerverksamheten. Du använder dig av verktyg och metoder för ständiga förbättringar och bidrar med kompetens och engagemang för att driva förändringsarbetet framåt.

Du leder verksamheten genom din ledningsgrupp och ni deltar i Varuförsörjningens gemensamma strategi- och utvecklingsarbete. I din roll ingår du också i ledningsgruppen för Supply Chain och här bidrar du till utvecklingen av hela varuflödet.

Du har budgetansvar för logistikfunktionen samt ansvar för att säkerställa och utveckla den dagliga driften, kompetensförsörjning, arbetsmiljö och kvalitetsarbetet inom området.

Du har en stor kontaktyta internt mot Produktion i Grängesberg och Hällefors samt andra avdelningar inom Supply Chain, Försäljningsorganisationer och våra dotterbolag. Externa kontakter är bland annat kunder, åkerier och teknikleverantörer.

Rollen har personalansvar för fyra direktrapporterade chefer.

Kravprofil och personliga egenskaper
  • akademisk utbildning är mycket meriterande, men även erfarenhet och kompetens inom logistik, transport och lagerstyrning värderas högt
  • du har minst 5 års erfarenhet från ledande befattningar med ansvar för en stor operativ verksamhet
  • modern ledare med laget i fokus
  • erfarenhet av ständiga förbättringar/LEAN
  • b-körkort
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du är en god kommunikatör som har en öppen attityd och kan skapa förtroendefulla relationer i ditt ledarskap samt skapa delaktighet. Spendrups är ett värderingsstyrt företag där våra värderingar vägleder oss i det dagliga arbetet och vid beslutsfattande. Du förstår och står bakom företagets kultur och värderingar samt vårt löfte Välkommen in. Välkommen in innebär att vi är nyfikna och öppna för alla människor vi möter, kollegor, kunder, grannar och partners, öppen för olika kompetenser, bakgrunder och erfarenheter och vad dessa kan bidra med för att skapa vår framgång.

Din ansökan

Vi tar tacksamt emot ditt CV samt personliga brev där du beskriver dina kompetenser, erfarenheter och resultat på ett utförligt sätt. Vi kommer att gå igenom ansökningarna efter hand och intervjuer kommer ske löpande.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kommer att omfattas av en bakgrundskontroll.

Samtliga tjänster på Spendrups omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.

Sista ansökningsdag: 28 april

Tillträdesdag: senast augusti

Varaktighet/arbetstid: tillsvidare/heltid

Placeringsort: Grängesberg med resor till Vårby och Hällefors

För mer information om tjänsten: Martin Valdemarsson, chef Supply Chain. För mer information om rekryteringsprocessen kontakta Karin Eriksson, rekryterare, tel: 073-9666596.

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan mot världsklass och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.

Välkommen in!

Nyckelord: Logistikchef, Logistik, Lagerchef, Lager, Driftchef, Produktion, Produktionschef, Verksamhetschef, Transport, Transportchef, Spendrups Bryggeri, Spendrups, Bryggeri.
Mer info
Område Hällefors
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Transport & Logistik, Administration & Ledning, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 28 apr 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i femte generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har cirka 1000 medarbetare och omsätter cirka 3,5 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.