Kemist till Analyslaboratoriet

Kemist till Analyslaboratoriet

Till avdelningen Analyslabb söker vi nu dig som har kunskap inom kemi, och vill vara en del av att leverera stål av högsta klass till våra kunder!

Analyslabb är den del av Uddeholm där vi genom vårt arbete säkerställer att det stål vi levererar ut från vår produktion håller hösta klass och har precis de egenskaper våra kunder efterfrågar. Genom noggrann analys och administration är vi en kvalitetssäkrande funktion som utgör ett viktigt arbete för företagets framgång. I nuläget är vi ett tiotal medarbetare som jobbar tillsammans.

Dina arbetsuppgifter

I ditt dagliga arbete arbetar du i huvudsak med att utföra våtkemiska analyser med ICP, AAS och titrering samt provberedning och analysering av prover. Att provbereda innebär att du kommer kapa, slipa, borra och fräsa. Du arbetar med förbränningsanalys, optisk emissionsspektrometri och röntgenflorecensspektrometri. Om dessa begrepp är nya för dig så kommer du att lära dig mycket och bli en fena på detta på sikt!

Att arbeta med strukturerad administration och arkivering av både prover och analysresultat enligt våra satta rutiner är en viktig del av arbete för att nå ett gott resultat.

Andra uppgifter som förekommer är underhåll av olika slag. Detta kan till exempel vara underhåll av förråd med utrustning och reservdelar, förbrukningsartiklar och medel för analyslabbet.

Arbetet är i huvudsak förlagt till dagtid, men skiftgående kan förekomma vid behov.

Din profil

Vi söker dig som har en relevant kemiutbildning där du besitter kunskap i oorganisk kemi. Du är noggrann och har både lätt för, och trivs med, att jobba strukturerat och med ett högt tempo. Att följa tydliga instruktioner passar dig och du hugger gärna tag i andra uppgifter som är viktiga för avdelningen då det uppstår varierande tempo i produktionstakt. Du har god datorvana och om du tidigare har erfarenhet av produktionsprocesser är det meriterande. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Information och ansökan

Skicka in din ansökan genom länken nedan (vi tar inte emot ansökan via mail). För mer information om tjänsten och avdelningen Analyslabb kontakta Ghasem Vafadar på 0563-177 22 alternativt ghasem.vafadar@uddeholm.com

Sista ansökningsdag är 3 juli men urval sker löpande så sök så snart du har möjlighet.

Vi på Uddeholm tillverkar verktygsstål som formar produkter som finns överallt i vår vardag. Vi formar världen på ett hållbart sätt som är schysst mot både människa och miljö. På så sätt kan vi fortsätta forma världen, idag och för framtida generationer.
Mer info
Kontaktperson Ghasem Vafadar
Telefon 0563-177 22
Område Hagfors
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 juli 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Uddeholms AB är världens ledande tillverkare och leverantör av verktygsstål för industriverktyg. Det är en position vi har nått genom att ständigt bidra till bättre affärer för våra kunder. Kombinationen av högteknologi och ett genuint stålkunnande präglar hela företaget; från tillverkning, forskning, utveckling och vår tekniska kundservice i Hagfors, ut till hela vår världstäckande säljorganisation.