Inköpare

Inköpare

Uddeholms AB är världens ledande tillverkare och leverantör av verktygsstål för industriverktyg. Det är en position vi har nått genom att ständigt bidra till bättre affärer för våra kunder. Kombinationen av högteknologi och ett genuint stålkunnande präglar hela företaget; från tillverkning, forskning, utveckling och vår tekniska kundservice i Hagfors, ut till hela vår världstäckande säljorganisation.

Vi söker en ny Inköpare med inriktning på operativt och taktiskt inköp

Inköp har en mycket viktig roll för att optimera Uddeholms kostnader och säkerställa leveranser så att verksamheten löper utan störningar. Den största andelen av företagets utgifter går till våra leverantörer. Det är därför viktigt att vi samarbetar med dem på rätt sätt genom att välja bäst tekniska lösningar, samt att vi har rätt kommersiella, logistiska och juridiska förutsättningar för att de ska kunna leverera rätt vara eller tjänst, både kortsiktigt och långsiktigt.

Då vi ingår i en global koncern, har många utländska leverantörer och ser att inköpsområdet blir alltmer gränsöverskridande, så önskar vi en utveckling av internationella samarbeten och kontakter. Vi har också en avgörande del i att utveckla våra leverantörers hållbarhetsarbete, vilket är en viktig del för att vi ska nå våra miljömässiga och sociala mål.

På Inköp har man stor möjlighet att både hjälpa Uddeholm att utveckla affärer och påverka företagets lönsamhet.

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara en viktig del i Inköps framtida arbete. Vi är inne i en period där vi utvecklar våra processer och system.

Du kommer arbeta med att stötta den dagliga verksamheten när det gäller inköpsärenden. Du är en länk mellan verksamheten och våra leverantörer. Det är en administrativ roll och operativt innebär detta att du hanterar inköpsärenden systemmässigt. Taktiskt kan det innebära att du bedömer hur vi ska köpa in samt på vilket sätt.

Vi arbetar med flera olika systemstöd, där affärssystemet SAP är det viktigaste. Vi effektiviserar ständigt de administrativa processerna, och detta görs till stor del i samverkan med övriga koncernen, exempelvis genom nya typer av systemstöd och enligt koncernens initiativ Purchasing 2025. Att vara en del av detta arbete är också en naturlig och viktig del av denna roll.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Skapa beställningar och bevaka leveranser. Vara involverad i hela "Inköp till betalning"-processen.
  • Offertförfrågningar - skapa förfrågningsunderlag, ta in offerter samt göra utvärdering och genomföra enklare förhandlingar.
  • Ha en tät och god samverkan med övriga verksamheten - interna beställare, godsmottagning samt ekonomiavdelningen.
  • Hjälpa till att utveckla inköpsprocessen och försörjningskedjan.
Placeringsort är Hagfors men då arbetet tillåter finns det möjlighet att upp till två dagar i veckan arbeta från vårt kontor i centrala Karlstad (alternativt från hemmet). Tjänsten är på heltid, dagtid och tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.

Din profil

Du kommer att möta människor både inom och utanför företaget, och får där möjlighet att visa din kommunikativa förmåga. Det krävs ofta kreativitet för att hitta bra lösningar och kompromisser som är acceptabla för alla inblandade parter. Du bör ha en kommersiell förståelse och kunna bedöma vad som är värdeskapande för vår verksamhet. Erfarenhet av inköp samt arbete med inköp i något affärssystem är önskvärt.

Det är önskvärt att du har någon typ av utbildning inom teknik, logistik och/eller ekonomi, och personliga egenskaper, erfarenheter och ambitioner väger tungt för denna tjänst.

Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Mer information

Skicka in din ansökan genom länken nedan (vi tar inte emot ansökan via mail).

Sista datum för ansökan är 28 augusti, men urval sker löpande under ansökningstiden så sök gärna så snart du har möjlighet.

Vid frågor kontakta Örjan Alm på 0563-17062 eller orjan.alm@uddeholm.com

Vi på Uddeholm tillverkar verktygsstål som formar produkter som finns överallt i vår vardag. Vi formar världen på ett hållbart sätt som är schysst mot både människa och miljö. På så sätt kan vi fortsätta forma världen, idag och för framtida generationer.
Mer info
Område Hagfors
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.uddeholm.com/en/job-offers/
Sista ansökningsdag 28 aug 2022 (14 dagar kvar)