Logistikutvecklare till Uddeholm

Logistikutvecklare till Uddeholm

Till Uddeholm har vi fått förtroende att rekrytera in deras nästa logistikutvecklare! Uddeholm är världens ledande tillverkare av verktygsstål för industriverktyg. Detta är ingen tillfällighet menar de. I varje stålbit, i varje steg av processen, från råmaterial till slutprodukt hos kund, satsar de hela sitt hjärta. Engagemanget märks inte bara externt utan även internt. Du som framtida medarbetare välkomnas in i en internationell miljö med stort fokus på teknik i framkant men där stämningen samtidigt är familjär och genuin. Något som gör att det är lätt att trivas men också lätt att få utvecklas!

Information om uppdraget

I rollen som logistikutvecklare kommer du att tillhöra ett team på fyra personer. Ert gemensamma uppdrag är att driva och utveckla logistikarbetet avseende materialflödet från köp av halvfabrikat till leverans av färdig produkt till kund. Detta gör ni genom att leda, medverka och vid behov projektleda förbättringsteam, uppdrag, förstudier och projekt av olika storlekar. Ni analyserar, följer upp och agerar. I teamet har ni alla olika perspektiv med er sedan tidigare och genom denna kompetens bistår ni med er egen expertis för att stötta andra funktioner i organisationen. Just för denna tjänst ser vi gärna att du som söker har ett intresse för och bakgrund inom distributionslösningar och transporteffektivisering. Detta kommer därmed vara ett område du fördjupar dig inom men du kommer såklart även arbeta brett med frågor som rör all typ av logistik och logistikutveckling.

Du erbjuds
 • en anställning i ett bolag som är måna om sina anställda.
 • en roll där du får möjlighet att leda, utveckla och vara en viktig del av verksamhetens förbättringsresa inom logistik.
 • en roll där du får möjlighet att medverka i koncerngemensamma internationella projekt.
Arbetsuppgifter

Rollen som logistikutvecklare har sin tyngdpunkt i strategisk utveckling., men du kommer även att utföra visst linjearbete inom materialstyrning och anskaffning. Exempel på sådana uppgifter kan vara att ta fram veckovisa rapporter kring leveranssäkerhet eller data som kollegor i andra funktioner önskar eller att uppdatera materialstyrningsdata. Du arbetar dagligen med excel och olika IT-system som arbetsverktyg men kommer också att hålla i möten och presentera material, exempelvis på projektmöten eller vid utbildningar.

Vi söker dig som
 • har en ingenjörsexamen eller motsvarande med inriktning mot logistik.
 • har arbetat i liknande roll tidigare, gärna med erfarenhet från industriell verksamhet, supply chain, produktionslogistik och distribution.
 • har arbetat i ett ERP-system, exempelvis S4/HANA
 • behärskar svenska språket obehindrat i tal och skrift
Som person är du:
 • Uthållig
 • strukturerad
 • har god samarbetsförmåga & likaså god problemlösningsförmåga
Övrig information
 • Start: Före/efter sommaren 2021
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Hagfors
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Uddeholms önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Mer info
Område Hagfors
Yrkesroll Transport & Logistik, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Uddeholm är världens ledande tillverkare av verktygsstål för industriella verktyg. Tekniken är viktig, kunskapen och produktutvecklingen likaså. Men det handlar också om viljan och modet, kraften och framåtandan. Idag finns Uddeholm över hela världen, närmare bestämt i 90 länder med över 3000 medarbetare. Det betyder att man som kund kan vara säker på att få samma stål och service av högsta kvalitet var man än befinner sig. Med effektiv logistik och geografisk närhet minskar ledtiderna och hanterar kulturella och språkliga skillnader. Tack vare en stor erfarenhet, djupgående forskning och kontinuerlig utveckling av nya produkter är man väl rustade för att lösa utmaningar oavsett när de uppstår och var kunden än befinner sig i världen.