Elingenjör till expansiva Uddeholm!

Elingenjör till expansiva Uddeholm!

Är du utbildad inom elektroteknik, automation eller elkraft och vill kickstarta din karriär?
Uddeholm storsatsar inför framtiden och utökar avdelningen för projekt och konstruktion med en elingenjör. Här får du möjlighet att arbeta på ett välrenommerat företag där du kommer att arbeta med teknik i framkant. För dig med ett stort teknisk intresse och viljan att utvecklas, sök idag!

Information om uppdraget

Academic Work söker för Uddeholms räkning en elkontruktör med intresse för projektledning till produktionsanläggningen i Hagfors. Här kommer du bli anställd på avdelningen projekt och konstruktion som består av ett 15-tal unga ingenjörer med olika teknisk inriktning. Stämningen på avdelningen beskrivs som mycket god, här arbetar ett gäng som har roligt på jobbet! De anställda ser till att ge det lilla extra i arbetet och hjälper varandra när man stöter på problem.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Uddeholms önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Uddeholm.

Arbetsuppgifter

Som elkonstruktör kommer du att arbeta i projektform, antingen som ansvarig projektledare eller som resurs i olika projekt. Här finns det möjlighet att anpassa rollen efter din kompetens, erfarenhet och intresse men vi ser gärna att du har ett intresse för att själv driva projekt på sikt. Projekten du arbetar i är främst nyinvesteringar och utvecklingsprojekt. Det kan även röra sig om ombyggnationer av gamla maskiner. Projektgrupperna består vanligtvis av 5-10 personer och du kommer att arbeta i flera olika projekt parallellt av varierande storlek.

Din roll i projekten är att vara teknisk expert för de el relaterande frågor som uppkommer under projektens gång. Här får du möjlighet att ta mycket eget ansvar och komma med egna idéer och förslag på lösningar. Du kommer även agera tekniskt stöd åt Uddeholms underhållsavdelning.

Tjänsten passar dig som en tjänst där du får utvecklas som projektledare och arbeta med den senaste tekniken. Här får du möjlighet att vara med och utveckla ett världsledande företag!

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en teknisk utbildning ifrån högskola/universitet med inriktning mot el eller automation. För att trivas i tjänsten tror vi att du har ett brett tekniskt intresse och gillar att tänka i nya banor!

Specifikt efterfrågade kompetenser:
  • Utbildning inom elektroteknik, automation eller elkraft
  • Svenska och engelska i tal/skrift då svenska används dagligen på arbetsplatsen. Leverantörer och koncernkollegor är ofta engelsktalande.
Det är meriterande om du har kunskaper i CAD liksom har språkkunskaper i Tyska. Har du läst någon kurs inom projektledning ser vi det som ett stort plus.

Som person är du duktig på att samarbeta och kommunicera med människor på alla nivåer. Du kan anpassa din kommunikation till mottagaren och är öppen inför andras kompetens. Därtill är du ansvarstagande i det du tar dig för, då du kommer att arbeta självständigt inom ditt expertområde. Vi ser gärna att du har ett tekniskt intresse som återspeglar sig i intressen på fritiden.

Övrig information
  • Start: Enligt överenskommelse
  • Omfattning: Heltid
  • Lön: Fast månadslön, som anställd hos Uddeholm innefattas du även av deras bonussystem
  • Placering: Uddeholm i Hagfors, om arbetet tillåter kan du förlägga viss tid på kontoret i Karlstad
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på kar01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Hagfors
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I hjärtat av Värmland, närmare bestämt i Hagfors, har vi funnits sedan 1668. Vi, Uddeholms AB, har nått vår världsledande position som tillverkare och leverantör av högkvalitativt stål för industriverktyg bl.a. genom genuint stålkunnande, högteknologisk tillverkning, tydligt innovationsfokus och dedikerade medarbetare. Visste du t ex att din smartphone är formad i ett verktyg gjort av Uddeholmsstål? Vår historia ligger oss varmt om hjärtat och snart fyller vi 350 år. Det är något som vi, 850 medarbetare, är stolta över. Ståltillverkningen på Uddeholm innefattar allt från FoU, stålverk, omsmältning i ESR, smide, valsning, värmebehandling, fräsning, svarvning och finbearbetning.