Redovisningschef till Fagerhult Belysning AB

Redovisningschef till Fagerhult Belysning AB

Vill du vara med och leda, utveckla och effektivisera en modern redovisningsavdelning? Vill du få möjlighet att kombinera ditt sinne för ekonomi och siffror med utvecklande ledarskap?

Då är detta tjänsten för dig!

Om kundföretaget

Fagerhult är en av Europas ledande belysningskoncerner med cirka 3 500 anställda och verksamheter i 20 länder. Vi skapar moderna produkter och spännande, energisnåla och miljöanpassade belysningssystem som på ett bra sätt integreras i den miljö där de ska verka. I koncernen ingår starka varumärken som till exempel Fagerhult, Ateljé Lyktan, LTS, Whitecroft Lighting, Designplan Lighting, I-Valo och Arlight.

AB Fagerhult är noterat på Nasdaq OMX Nordiska Börs i Stockholm. Ekonomiavdelningen består idag av 10 personer och Fagerhult har produktion i Habo och Åhus.

Om oss

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav.

För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder.

www.onepartnergroup.se

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill utveckla och utvecklas inom ekonomi och ledarskap. Du kommer att ha ett brett ansvar i en modern internationell arena. Du kommer att leda ett redovisningsteam om 6 direktrapporterande personer och du i tur rapporterar till finanschefen.

Tillsammans med ditt team hanterar du, utöver redovisningen för Fagerhults Belysning AB, även säljbolaget Fagerhults Belysning Sverige AB och moderbolaget AB Fagerhult. Som stöd i ditt analysarbete samarbetar du nära med tre business controllers. En viktig del av din roll kommer att vara att skapa en serviceinriktad, effektiv och digital redovisningsavdelning varför dina ledaregenskaper är av stor betydelse.

Arbetsuppgifter:
  • Leda och utveckla redovisningsavdelningen
  • Optimera och automatisera bolagets redovisningsrutiner och processer i syfte att förbättra organisatorisk effektivitet och intern kontroll
  • Övergripande ansvara för företagets redovisningsfunktion inklusive avstämningar, kund- och leverantörsreskontra, månads- och årsbokslut, samt koncernrapportering.
  • Analysera och följa upp resultat tillsammans med finanschef och business controllers
  • Ansvara för årsredovisningar och deklarationer.
  • Vara uppdaterad på aktuella redovisningsfrågor för att kunna agera som rådgivare såväl inom ekonomi-funktionen som för bolaget som helhet
  • Hantera likviditet, finansiella och valutarelaterade frågor
  • Kontaktperson mot såväl interna funktioner som externa intressenter såsom revisorer, banker och skattemyndigheter
Din profil

Vi söker dig med en akademisk examen inom ekonomi / redovisning och med minst 5 års relevant erfarenhet. Har du tidigare arbetat med ekonomi/redovisning i producerande industri är det meriterande, likaså erfarenhet från en internationell koncern med rapportering mot moderbolag.

Som person är du kvalitetsmedveten, noggrann, analytisk och gillar att kunna ge service och support till andra delar i koncernen.
Du är trygg som ledare och tycker att det roligt att utveckla dina medarbetare och ditt team. Du tar ett personligt ägarskap och du är en dokumenterat god och inspirerande ledare.

Vidare triggas du av förändringsprocesser och systemmässig utveckling. Du vill vara den som tar Fagerhults redovisningsavdelning in i framtiden.
Du rör dig vant i affärs- och koncernrapporteringssystem och du har hög kompetens i excel.

Låter detta som dig? Tveka inte med din ansökan!

I denna rekrytering har Fagerhult valt att samarbeta med OnePartnerGroup, var på all initial kontakt sker med dom. För frågor och liknande ta kontakt med ansvarig rekryteringskonsult, Marcus Rosenblom på 036- 440 90 11, alt marcus.rosenblom@onepartnergroup.se
Mer info
Kontaktperson Marcus Rosenblom
Telefon 036-4409011
Område Habo
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av OnePartner Group
Sista ansökningsdag 14 apr (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

OnePartnerGroup är en svenskägd koncern som erbjuder företag hjälp med rekrytering, bemanning, utbildning och smarta produktionslösningar. Vi finns verksamma på ett 50-tal orter i Sverige och har cirka 2500 engagerade medarbetare. Med ett brett kontaktnät och god lokalkännedom kan vi erbjuda ett stort utbud av lediga tjänster, inom flera områden och med olika kompetenskrav. För oss är det viktigt att du ska trivas och känna glädje över att gå till jobbet. Därför kan du lita på att vi gör vårt bästa för att hitta ett jobb som ska passa dig. Oavsett om det gäller en tjänst som anställd hos oss eller rekrytering till någon av våra kunder. www.onepartnergroup.se