Systemingenjör IT Ledningsstödsenheten

Systemingenjör IT Ledningsstödsenheten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Om verksamheten

Ledningsstödsenheten är en del av FMTIS och vi söker efter en Systemingenjör för att stärka vårt viktiga och kompetenta team med placering i Bålsta. Du kommer arbeta nära dina kollegor i en prestigelös miljö med god gemenskap och möjlighet till personlig utveckling.

Ledningsstödsenheten (LSE) stödjer i huvudsak ledningar och staber på militärstrategisk-, operativ- och taktisk nivå men även Försvarsmakten som helhet och garnisonsknutna organisationsenheter. Stödet genomförs på ett sådant sätt att de olika staberna och ledningarna kan verka med sina ledningsstödssystem dygnet runt, året om.

Vi välkomnar även personer utan tidigare erfarenhet av Försvarsmakten att söka till oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer vara involverad i den dagliga driften samt underhåll av IT-system kopplade till den operativa funktionen. Vi står inför en ny spännande teknikomsättning vilket innebär implementering av nytt IT-system, rutiner och funktioner. Vidare så är vi även behjälpliga att vara tekniskt stöd till operativ personal.

Kvalifikationer
 • Utbildning med inriktning IT/Teknik eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska
 • Körkort B.
 • Erfarenhet av något eller flera av nedanstående områden: *Virtuella maskiner * Windows Server/Linux. * Cisco/Fortinet.
Meriterande
 • Kunskaper och/eller erfarenhet av inpasseringssystem och larmsystem.
 • Erfarenhet av process- och tjänsteimplementering.
 • Erfarenhet av support, drift- och underhåll av IT-system.
Personliga egenskaper Som person har du förmågan att arbeta både i team och självständigt. Du är prestigelös, hjälpsam, har god analytisk förmåga, strävar efter att arbeta med hög kvalitet och har ett stort IT-intresse. Du kan ta egna initiativ och är ansvarskännande. Du är positiv och att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter. Något av det vi erbjuder:
 • Utbildningar, certifieringar och seminarier utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
 • Träning på arbetstid 3 timmar per vecka och du kan även få träningskläder och skor samt ersättning för startavgifter.
 • Flexibel arbetstid.
 • Semesterdagar efter ålder. 28 dagar under 31 år, därefter 31 dagar och vid 40 år 35 dagar.
 • Extra föräldralön vid föräldraledighet och VAB samt extra sjuklön och möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
Övrigt

Placeringsort Bålsta.

Tjänsten kan innebära beredskap samt i framtiden tjänstgöring på kvällar, nätter och helger.

Resor i tjänsten förekommer.

Befattningen är en civil, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Stf avdelningschef Bo Johansson tfn 018-280300 eller Avdelningschef Jenny Nordberg tfn 018-280301. Fackliga kontaktpersoner:

Fackliga företrädare:

SACO Pär Lohman

OFR/S Martin Sparr

SEKO Matz Felix

OFR/O Martin Strömquist

Samtliga nås genom växeln: 019-393 500

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-24

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Håbo
Yrkesroll Data & IT, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 24 mars 2023 (3 dagar kvar)