Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Luftbevakningssoldat sökes till 161. Strilbataljon, F 16

Ansök nu
Om 161.Strilbataljon
161:a stridslednings- och luftbevakningsbataljonen verkar dygnet runt året runt för att övervaka och försvara svenskt luftrum genom att producera och distribuera auktoriserat luftläge, stridsleda flygstridskrafterna och samordna luftstridskrafterna. Bataljonen har även rörlig förmåga att med egna resurser upprätta och omgruppera radio- och radarstationer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter som luftbevakningssoldat GSS/K inom 161.strilbataljonen blir att stötta luftbevakningsfunktionen med praktiska och administrativa uppgifter. Du kommer ingå i luftbevakningsplutonen och tjänsten ger dig möjlighet att fortsätta utvecklas inom luftbevakningen och i system C2StriC.

Uppgifter för luftbevakningssoldat är:

Stötta i framtagandet och genomförandet av befattningsutbildning lbev.

Stödja plutonen vid övningar genom framtagande av ett simulerat luftläge.

Planera och ta fram underlag för plutonsgemensam verksamhet.

Genomför trackhantering och målföljning i system C2StriC vid förbandsproduktion och vid övningar.

Stötta luftbevakningsfunktionen med administrera uppgifter så som uppkomna ärenden, beställningar och tillståndshantering.

Krav

Kvalifikationer

Genomförd svensk värnplikt med godkänt betyg.

God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du gillar struktur och administrativa arbeten där du kan växla mellan tidspressade och mer långsiktiga uppgifter. Du är driven, gillar utveckling och att lära dig nya saker. Du har inga problem att vara självgående. Du har god förmåga att samarbeta med andra, trivs med att arbeta i grupp såväl som enskilt.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande

Genomförd värnplikt med befattningsutbildning mot luftbevakning.

Erfarenhet och kunskap om system C2StriC.

B-körkort.

Övrigt om anställningen
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning om högst 2 år med möjlighet till förlängning. Anställningen kan inledas med 6 månaders provanställning.
Omfattning: Heltid
Arbetsort: Bålsta
Lön: Individuell lönesättning tillämpas
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Tjänsten innebär internationell tjänstgöringsskyldighet, krigsplacering samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisation.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Chef 12. Luftbevakningspluton, Mark Utterström
Tel: 018-280970

Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av:
HR-generalist, Therese Karlsson
E-post: F16-A1-adm@mi.se

Fackliga företrädare

OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
OFR/S Håkan Wedin, tfn 070-351 96 40.
SACO Mikko Aarnio, tfn 070-849 55 06.
SEKO, nås via växeln 018-19 60 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-09-25. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
25 sep. 2023 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare