Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Cybersoldat GSS/K sökes till 1611. Strilkompani, Upplands Flygflottilj, F16

Ansök nu
Befattningen erbjuder

En spännande tjänst i unik miljö där varje dag syftar till att försvara Flygvapnets förmågor och motverka andra aktörers möjligheter att angripa våra system. Cyberområdet är ett av Försvarsmaktens prioriterade områden och du kommer att delta i en verksamhet som utvecklas i rask takt.

Du kommer att vara en viktig resurs i 161. Strilbataljons uppbyggnad av förmåga att försvara, verka och utbilda i cybermiljön.

Om 161. Strilbataljon

161:a stridslednings- och luftbevakningsbataljonen verkar dygnet runt året runt för att övervaka och försvara svenskt luftrum genom att producera och distribuera auktoriserat luftläge, stridsleda flygstridskrafterna och samordna luftstridskrafterna. Bataljonen har även rörlig förmåga att med egna resurser upprätta och omgruppera radio- och radarstationer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som cybersoldat GSS/K inom 161.strilbataljonen blir att tillsammans med andra medarbetare upptäcka hot, identifiera och förhindra angrepp mot strilbataljonens system och utveckla strilbataljonens ledningssystem. I tjänsten ges du möjlighet att tillsammans med andra utveckla dig inom cybersäkerhet samtidigt som du aktivt deltar i övningar och utvecklar metoder och teknik.

Uppgifter för Cybersoldat GSS/K är:
 • Upptäcka hot, identifiera och förhindra angrepp mot strilbataljonens system
 • Automatisk och manuell analys av spårbarhetsinformation (loggar och nätverkstrafik)
 • Incidenthantering
 • Delta i utveckling av metoder och verktyg för strilbataljonens avancerade system
 • Ta fram underlag till strilbataljonens/Försvarsmaktens lägesbild avseende cybermiljön
 • Utbilda och informera
 • Säkerhetsgranskningar av system
KRAV
Kvalifikationer:
 • Genomförd svensk värnplikt/GMU med godkänt betyg
 • Goda kunskaper inom IT- och nätverksteknik
 • Kunskaper om att angripa och försvara IT-system
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du bör vara analytisk och noggrann samt ha ett stort intresse för cybersäkerhet. Du har en god förmåga att arbeta såväl i grupp som enskilt. Din problemlösningsförmåga är hög och du kan arbeta flexibelt och i olika tempon för att kunna växla mellan tidspressade och mer långsiktiga uppgifter.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Meriterande:
 • Genomförd värnplikt som Cybersoldat
 • Kunskap om loggning och analys på applikationsnivå
 • Kunskap om tekniska säkerhetsfunktioner (IPS, IDS, SIEM, UEBA, mm)
 • Erfarenhet av och kunskap om Försvarsmaktens IT-system
 • IT-säkerhetsrelaterade certifieringar
 • B-körkort.
Övrigt om anställningen
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning enligt GSS/K avtal om högst åtta år, med möjlighet till förlängning. Anställningen kan inledas med 6 månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltidstjänst
Arbetsorten: Bålsta
Lön: Individuell lönesättning tillämpas.
Tillträdesdatum: Efter överenskommelse

Tjänsten innebär internationell tjänstgöringsskyldighet, krigsplacering samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisation.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Chef 13. Sambands- och infosystempluton
Tel: 018-280930

Cyberansvarig 161. Strilbataljon
Tel: 018-280862

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
HR-generalist, Therese Karlsson
Mejl: F16-A1-adm@mil.se

Fackliga företrädare:
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
OFR/S Håkan Wedin, tfn 070-351 96 40.
SACO Mikko Aarnio, tfn 070-849 55 06.
SEKO, nås via växeln 018-19 60 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-06-30. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 juni 2023 (26 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare