Kommunikationschef till Håbo kommun i Bålsta

Kommunikationschef till Håbo kommun i Bålsta

Allt fler upptäcker Håbo kommun, en ung och spännande tillväxtkommun med Bålsta som centralort. Vi är 21 000 invånare och fortsätter att växa. Vårt centrala läge i en växande region ger oss närhet och bra kommunikationer till de större städerna. Från både Stockholm och Västerås tar du dig hit på 30 minuter.
I Håbo kommun har vi även en intern närhet som ger medarbetare stor möjlighet till påverkan och beslut. Här har du möjlighet att vara delaktig i förändrings- och utvecklingsarbetet.

Vi är cirka 1 600 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. För oss är det en självklarhet att ständigt arbeta för att vara en attraktiv arbetsgivare. Hållbar miljö, hälsa och välbefinnande samt teknisk utveckling är några viktiga ingredienser i det arbetet.

Kommunikationsenheten är centralt placerad och arbetar gentemot samtliga förvaltningar. Enheten består idag av fem personer som arbetar som kommunikationsstrateger, kommunikatörer och webmaster. Du kommer att bli del av och leda enheten som är i en spännande utvecklingsfas och ha samtidigt ha en omväxlande och utvecklande roll.

Kommunikationschef

Nu söker vi dig som vill leda och utveckla Håbo kommuns kommunikationsenhet mot framtiden.

Kommunikationsenheten arbetar med strategiska och operativa kommunikationsfrågor för hela Håbo kommun. Enheten ansvarar bland annat för arbetet med kriskommunikation, webbplats och intranät, sociala kanaler, klarspråk, grafisk formgivning och stöd vid presskontakt.

Trovärdig, tillgänglig och aktiv är de ledord som präglar vårt kommunikationsarbete.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter:

Ditt uppdrag är att driva och utveckla både det strategiska och det operativa arbetet. Du ansvarar för enhetens mål, resultat och verksamhetsutveckling. Du rapporterar till kommundirektören och ingår i kommundirektörens ledningsgrupp.
Du har personal- och budgetansvar för och är den som leder, fördelar och samordnar arbetet inom enheten.

Din bakgrund - kompetens och personlighet

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet inom kommunikationsområdet. Du kommer att få använda din kunskap och erfarenhet av kommunikationsarbete - både på praktisk och strategisk nivå i vår vackra och expansiva kommun.

I chefsrollen har du hanterat både det roliga och det svåra och du är en trygg och stabil ledare. Du har ett modernt synsätt kring kommunikation och samarbetar genom dialog och samverkan. Du har också medborgarfokus och god förståelse för tillgänglighet.

Din förmåga att skapa och bibehålla goda relationer är god. Du är engagerad på ett sätt som smittar av sig och har erfarenhet av att bygga arbetslag som definieras av öppet klimat och gott samarbete.

Det är meriterande om du har chefserfarenhet från både offentlig och privat verksamhet i din roll som kommunikationschef.

Du har mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Vi ser gärna att du har kunskaper i MS Office, InDesign, Illustrator och Photoshop samt SiteVision eller annat webbpubliceringsverktyg.

Arbetstid/Varaktighet

Varaktighet/arbetstid: 100%
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

Rekryteringskonsult Martin Winrow, 0725530792, martin.winrow@randstad.se

Ansökan

Sista dag för intresseanmälan: 25 november 2018
Mer info
Område Håbo
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Randstad
Sista ansökningsdag 25 nov (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Randstad är världens näst största HR-service företag och arbetar med bemanning och rekrytering. Vi är nu representerade i 46 länder, med över en halv miljon medarbetare på uppdrag hos våra kunder varje dag.