Vi söker Nätverkstekniker IP WAN

Vi söker Nätverkstekniker IP WAN

Vill du medverka till att utveckla Försvarsmaktens förmåga att genomföra utlandsmissioner samt mark-, luft- och sjöoperationer nationellt?

Sök till oss och arbeta med Försvarsmaktens telekommunikationsinfrastruktur och fasta insatsledningssystem.

Du kommer att tillhöra nätplaneringsavdelningen som idag består av 34 medarbetare, vi genomför tillsammans med Försvarets Materielverk, Fortifikationsverket, entreprenörer och vår egen fältorganisation utbyggnad och förändringar i Försvarsmaktens gemensamma telekommunikationsinfrastruktur och fasta insatsledningssystem.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du ansvarar för konfiguration av utrustning i ett nationellt IP WAN där användarna som alla har en roll i det svenska totalförsvaret ställer höga krav. Dina arbetsuppgifter sträcker sig från Core till Edge inklusive DNS och VPN krypto hantering. Du kommer även att hantera delar av Försvarmaktens internet nät.

Försvarsmakten erbjuder både interna som externa utbildningar inom ditt område. Vi tycker det är viktigt med en hälsosam livsstil och du har därför möjlighet att träna på arbetstid tre timmar i veckan.

Kvalifikationer
  • Tele- eller nätverksteknisk utbildning på lägst gymnasienivå.
  • Minst 3 års erfarenhet av konfiguration av IP WAN.
  • B-körkort.
Meriterande kvalifikationer
  • Cisco certifieringar exempelvis CCNA/CCNP.
  • Erfarenhet av att jobba med DNS och säkerhetsprodukter som t.ex. brandväggar och kryptosystem.
  • Erfarenhet av HP IMC eller andra konfigurationshanteringsverktyg.
  • Kunskaper inom BASH script kopplat mot nätverk.
Personliga egenskaper
Som person är du öppen, nyfiken och har en lösningsorienterad inställning. Du har en förmåga att se kundens behov, är lyhörd och har lätt för att kommunicera och samarbeta; både externt och internt. Vidare är det viktigt med att du är analytisk och noggrann för att kunna möta kundens önskemål samt leverera den höga kvalité på genomfört arbete som vi eftersträvar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Resor i tjänsten förekommer.
Anställningen är en civil tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom FM.
Arbetsort: Bålsta
Tillträde enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag 2019-02-28

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Tf C Nätavd Mika Laitanen, tel 070-821 12 82
För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist
Emma Eriksson, tel. 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS
SACO Pär-Erik Lohman
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Anders Wallinder
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Håbo
Yrkesroll Data & IT, Nätverkstekniker, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 28 feb (35 dagar kvar)