Hållbarhetschef till Nimo AB

Hållbarhetschef till Nimo AB

Vi söker nu en Hållbarhetschef till vår anläggning med huvudkontor och fabrik i Hova. Söker du en roll där du har ansvar för att leda och driva utvecklingen av Nimos arbete för hållbar utveckling framåt med en vision om att bidra till en bättre värld? Då kan detta vara rollen för dig!

Din vardag

I tjänsten ansvarar du övergripande för hållbarhet och kvalité på Nimo.

Dels handlar arbetet om att följa upp rutiner, processer och att göra granskningar, men lika viktigt är att förutse och anpassa sig till nya förutsättningar. Du behöver tydligt kunna visa företagsnyttan med olika hållbarhetsinsatser, exempelvis besparingar på lång sikt och nya affärsmöjligheter. Som hållbarhetschef förväntas du samverka med övriga ledare och medarbetare inom företaget, då vårt hållbarhetsarbete ska genomsyra hela företagets värdekedja. Du är en stödjande resurs till företagsledningen i syfte att utforma strategier för hållbarhet och bedriva verksamheten på ett hållbart sätt. Du rapporterar direkt till VD och är en medlem i Nimos ledningsgrupp.

Vem är du?

För att vara aktuell för denna tjänst behöver du en teknisk akademisk utbildning och erfarenhet av någon form av en ledande befattning inom industriell produktion eller tidigare jobbat med kvalité, miljö eller hållbarhet. Du behöver vara duktig på att koppla samman miljö, hållbarhet och kvalitetsarbetet på ett affärsmässigt sätt och kommunicera detta på ett tydligt sätt ut till organisationen då det är A och O att de olika enheterna förstår de stora utmaningarna som vi står inför i vår satsning inom hållbarhet och miljö. Eftersom rollen har ett stort antal både interna och externa kontakter krävs goda kunskaper i både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person behöver du vara självgående, lyhörd, inkluderande och social. Det är viktigt att du har förmåga att ta snabba beslut och kunna skifta fokus fort när situationen kräver det. Som ledare är det även viktigt att du har förmåga att delegera och att tänka ut strategiska planer. Det är även av stor vikt att du är en positiv person som uppskattar humor i din arbetsvardag.

Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Nexer Recruit och du kommer att bli anställd hos Nimo. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Magnus Fagerberg på telefon 073-042 90 34 eller via e-post; magnus.fagerberg@nexergroup.com. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-08-15.

Om NImo

Nimo startade sin framgångsrika saga redan 1944 och idag omsätter Nimo ca 230 Mkr och har drygt 115 engagerade medarbetare. Vi tillverkar världens mest omtyckta torkskåp för klädvård. Vi är ett helsvenskt bolag som utvecklar och tillverkar hållbara och innovativa lösningar i en modern produktionsmiljö i norra Skaraborg. Våra erbjudanden kan anpassas och placeras i vitt skilda miljöer och möta behovet som ställs av brukare från olika marknader och kulturer.
Nimo är en lönsam och trygg partner för utveckling och tillverkning av produkter i rostfri plåt, i små till medelstora serier. Nimo utvecklas ständigt mot att bli ett ännu mer modernt och innovativt företag. Därigenom skapas trygghet för kunder, anställda och ägare.
Mer info
Område Gullspång
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)