Boendestödjare till Thamstorp Nytida

Boendestödjare till Thamstorp Nytida

Nu söker vi boendestödjare till vårt team på Thamstorp Nytida. Vi erbjuder utbildning och ett utvecklande jobb där du är med och gör skillnad! Tjänster avser deltidstjänst på 85%. Sök senast 2022-12-31.
På Thamstorp satsar vi på kontaktmannaskap och det klientnära arbetet. Vi söker dig som vill växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Om Thamtorp
Du hittar oss i lantliga omgivningar i en anrik herrgårdsmiljö utanför Grästorp i Västra Götaland. På Thamstorp finns det 30 platser för vuxna, både kvinnor och män, för korttidsboende eller permanent boende. Vår målgrupp är vuxna med psykiatrisk funktionsnedsättning och missbruk. Grunden i vårt arbete är pedagogik som utgår från tillgänglighet, bemötande, motivation, gott samarbete och helhetssyn. Thamstorp HVB-hem är en del av Nytida och arbetar enlig visionen " Vi gör världen lite bättre, en människa i taget"

Om rollen
I rollen som boendestödjare utgår du från uppdraget, boendes individuella behov och önskemål och ger stöd i det dagliga livet utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt. En viktig del i arbetet är att motivera den boende till att utveckla sina förmågor och att skapa möjligheter till en strukturerad och meningsfull vardag. Du stödjer och vägleder med bland annat personlig omvårdnad, aktiviteter, måltider, medicinhantering, städning, samhällskontakter och kommunikation. En självklar del av arbetet är att dokumentera, planera och följa upp genomförandeplaner. Du samverkar med uppdragsgivare, vårdgrannar och med anhöriga/God man.
Tjänsten avser arbete 37 h per vecka på rullande schema som inkluderar dag-, kväll-och tjänstgöring var 3:e helg.

Du har en enhetschef nära dig som delar av sin tid arbetar i verksamheten.

Din erfarenhet och kunskap

Du som söker till oss är undersköterska eller har 2-års eftergymnasial utbildning med inriktning socialt arbete, socialpedagogik, beteendevetenskap eller relevant erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig. Du bör ha erfarenhet av arbete med målgruppen och vana av att kunna driva ett ärende som kontaktperson. Tjänsten ställer krav på god förmåga till samverkan med såväl uppdragsgivare som andra aktörer. Vi ser gärna att du är strukturerad och metodisk i ditt arbetssätt. Du har god datorvana samt erfarenhet av dokumentation. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav.

Det är meriterande om du har kunskaper inom metoder som motiverande samtal och lågaffektivt bemötande samt alternativ.

Du har en positiv grundsyn, ett starkt engagemang för människor och är ansvarstagande. Du trivs med att jobba i team och stötta dina kollegor och har alltid våra boendes bästa som utgångspunkt i allt du gör.

Inom Nytida är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Det här får du hos oss:
  • Kompetensutveckling via vår egen utbildningsorganisation Lära
  • Handledning
  • Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
  • Ledarskapsutbildade chefer nära dig
  • En gemensam pedagogik för att ge den bästa omsorgen och stödet till våra omsorgstagare
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
  • Friskvårdsbidrag och skobidrag
  • Kollektivavtal
Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Körkort är ett krav
Tillträdesdag: Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2022-12-31 Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas under ansökningstiden så vänta inte med din ansökan.
För mer information kontakta: enhetschef Linda Ståhlgren linda.stahlgren@nytida.se
Facklig kontakt: Kommunal, www.kommunal.se

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande. Vill du läsa mer om hur det är att jobba inom Nytida klicka här.

När du söker arbete hos oss på Nytida kommer du att få besvara en obligatorisk fråga vid ansökan om du kan uppvisa vaccinationsbevis vid en eventuell intervju? Undantaget är om du kan visa intyg som styrker att du ej kan vaccinera dig på grund av medicinska skäl och du behöver då ta med sig ett sådant intyg till intervjun.

Nytida ger stöd till barn, unga och vuxna för hela livets behov inom funktionsnedsättning och psykosocial problematik. Vi erbjuder boende, daglig verksamhet, stöd till individ och familj samt skola på cirka 400 enheter runt om i landet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje persons livskvalitet och trygghet i fokus. Nytida ingår i företagsgruppen Ambea. www.nytida.se
Mer info
Kontaktperson Nytida AB
Telefon 08 578 700 00
Område Grästorp
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Beteendevetenskap, Sociologi / Socialpsykologi
Typ av anställning Deltid
Sista ansökningsdag 31 dec 2022 (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Nytida provides support for children, young people and adults with lifelong disabilities and psychosocial problems. We offer residential care, day-care activities and individual, family and school support from approximately 400 units throughout Sweden. We aim to be the quality leader in all that we do and our vision is to make the world a better place, one person at a time. Our employees ensure quality of life and safety for every care receiver. Nytida is part of the Ambea group of companies. nytida.se