Besökskoordinator

Besökskoordinator

Skaraborgs flygflottilj - F 7 - ligger i Såtenäs mellan Lidköping och Trollhättan, och är sedan början av 2016 ett krigsförband både vad gäller Jas 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet finns Gripencentrum som är Försvarsmaktens centrala enhet för allt som rör utbildning av Jas 39 Gripenpiloter. Där utbildas samtliga svenska Gripenpiloter och även piloter från andra länder som har köpt Gripen.

Befattningen erbjuder

Som besökskoordinator vid Skaraborgs flygflottilj planerar du och tar emot besök vid flottiljen. Du arbetar i en social och kreativ miljö där du kommer vara ett av våra ansikten utåt.

Om enheten

Som besökskoordinator ingår du i flottiljstabens kommunikationsfunktion, här arbetar fyra personer med extern och intern kommunikation.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som besökskoordinator kommer ditt ansvarsområde vara flottiljens besöksverksamhet. Det innebär att med stöd av övriga garnisonen planera, koordinera och genomföra besök. Besöken kan exempelvis bestå av olika typer av studiebesök eller förbandsbesök. Syftet med att ta emot besök är att öka F 7:s samarbete och förtroende hos civilsamhället, kommuner, myndigheter eller övriga Försvarsmakten.

Beroende på typ av besök kommer du självständigt genomföra vissa guidningar och presentationer av vår verksamhet.

Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer. I tjänsten ingår även att stötta övriga kommunikationsfunktionen vid behov.

Krav

Kvalifikationer
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
  • B-körkort manuell växellåda
  • Svensk medborgare
MERITERANDE
  • God kännedom om flottiljens verksamhet
  • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
  • Erfarenhet av arbete i Försvarsmakten
  • Genomförd GMU eller värnplikt
Personliga egenskaper

Du är noggrann, strukturerad och har god förmåga att planera och genomföra uppdrag. Det är också viktigt att du är social och har lätt för att samarbeta och skapa nya kontakter. Då det tidvis är hög arbetsbelastning med korta tidsförhållanden krävs det att du är flexibel och stresstålig.

Du är en god representant för Försvarsmakten och står bakom Försvarsmaktens värdegrund och synen på allas lika värde.

Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt

Anställningsform: Särskild visstidsanställning (SÄVA) ett år.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsort: Såtenäs.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta kommunikationschef Lena Bogren, 0510 - 47 72 76, lena.bogren@mil.se

Fackliga företrädare:

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 - 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Erling Svensson, tfn 0510 - 47 70 60

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-09. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj är en mångsidig och unik flygflottilj. Här finns stridsflyg samt Försvarsmaktens samlade resurs av transport- och specialflyg. Vi genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter samt utbildar alla svenska och utländska Gripenpiloter. Förbandet deltar också i många insatser. I Sverige finns verksamheten på Såtenäs, Malmen, Arlanda och Karlsborg. Utomlands ansvarar vi för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.
Läs gärna mer på https://www.forsvarsmakten.se/f7

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Grästorp
Yrkesroll Administration, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 9 okt 2022 (12 dagar kvar)