Hoppa till innehåll

Projektledare - Kompletterande Affärer

Om tjänsten

Vågar du ta dig an uppdraget att projektleda och ansvara för våra kompletterande affärer? En självständig roll med stort inflytande och ägandeskap. Då kan du vara den vi söker till rollen som Projektledare - Kompletterande Affärer, när vi nu går in i en expansiv period och söker dig som vill ta en aktiv roll för framtidens energiförsörjning!

Som Projektledare - Kompletterande Affärer är du ansvarig projektledare för bolagets externa affärer, vilket avser uppdrag som Gotlands Elnät utför åt externa parter genom entreprenadkontrakt eller underentreprenad-avtal.

Som Projektledare - Kompletterande Affärer hanterar du planering, utförande, uppföljning och fakturering gällande bolagets externa affärer och säkerställer att avtalsuppfyllnad sker på ett kvalitetssäkert och effektivt sätt. Tjänsten innefattar ledningsanvisning, drift, service och underhåll av väg- och gatubelysningsanläggningar samt gång- och cykelvägar. Motsvarande ansvar innefattar även för trafikljus, rastplatser, trafikmätningsstationer och pumpstationer. Andra typer av externa kontrakt kan även förekomma.

Dina arbetsuppgifter

 • Agera som kontaktperson åt beställare samt ansvara för kommunikation och byggmöten.
 • Agera som eldriftledare, BAS-P och BAS-U gentemot beställare.
 • Beställning av utförande från Gotlands Elnäts utförarorganisation.
 • Uppföljning av utfört arbete, säkerställande av korrekt dokumentation och rapportering till beställare.
 • Delta i anbudsarbete samt skapa offerter till externa uppdragsgivare.

Din bakgrund

Vi ser att du som söker har:

 • Minst 2 års dokumenterad erfarenhet från uppdrag som uppdragsansvarig projektledare eller motsvarande, avseende drift- och underhåll av trafikutrustning (exempelvis vägbelysning, trafiksignaler) eller från arbete med ledning och elnät. Uppdragen ska vara utförda inom den senaste femårsperioden.
 • Yrkesinriktad el-utbildning på minst 2 år, alternativt inneha minst 5 års relevant yrkeserfarenhet från elanläggningar som kompenserar avsaknad av utbildning.
 • Minst 2 års dokumenterad erfarenhet av skötsel av elektriska anläggningar och minst två års erfarenhet som eldriftledare. Erfarenhetskravet ska vara uppfyllt inom den senaste femårsperioden.
 • Datorvana och erfarenhet av administrativa uppgifter samt dokumentation. God kännedom om ärende- och arbetsprocess. Erfarenhet i GUS Maximo är meriterande.
 • Erfarenhet av elnätsverksamhet samt förståelse för elnätets uppbyggnad och säkerhet vid arbete i elnät och station.
 • Erfarenhet av installation och kraftnät.
 • Körkort B samt mycket goda kunskaper i svenska, i såväl tal som skrift.

För att trivas i rollen ser vi att du har en stark drivkraft, en god social förmåga och ett stort kundfokus. Du har ett entreprenörs,- och affärsmässigt tänk och grundläggande kunskaper i ekonomi, samordning och prioritering. Du brinner för att tänka brett, framåt och stort kring hur vi kan utveckla affären på ett effektivt och lönsamt sätt, med kunden i fokus. Vidare har du en god struktur och är ansvarstagande. Du arbetar systematiskt och effektivt, samt drivs av att självständigt hitta lösningar på uppstådda problem.


Mer information

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. På Geab jobbar olika yrkesgrupper och generationer sida vid sida. Vi utformar arbetsförhållanden och anställningsvillkor för att underlätta för medarbetare att kombinera arbete, privatliv och föräldraskap. Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Geab arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Placeringsort
Tjänsten är placerad i Visby.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Sara Wilhelmsson tfn 0498-285000. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Elnoosh Farhoudfar, elnoosh.farhoudfar@vattenfall.com

Fackliga representanter är Staffan Sundström, Ledarna, tfn 0498-28 52 64, Jeanette Regin, Unionen, tfn 0498-28 50 22 och Patrik Malmquist, SEKO, tfn 072-575 65 38

Välkommen med din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan senast den 6e oktober, 2023. I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdag. Vänligen skicka in din ansökan via vårt ansökningsformulär, då vi inte godkänner ansökningar via mail. Välkommen med din ansökan!

Att arbeta inom Geab innebär att arbeta med samhällsviktig infrastruktur. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

#GEAB


Om oss

Att jobba i energibranschen innebär att du får vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens energilandskap. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. Geab, som är en del av Vattenfallkoncernen, ska ge förutsättningar för ett hållbart Gotland och vi är fast beslutna att göra det möjligt att leva ett fossilfritt liv inom en generation. Klimatet är vår mest spännande utmaning inför framtiden. Tillsammans kan vi göra skillnad och vi behöver dig för att nå dit.


Vattenfall logotyp
Sök jobbet
Sista ansökningsdag
01 dec. 2023 (58 dagar kvar)
Område
Typ av anställning