Hoppa till innehåll
Swedavia logotyp

Elektriker Visby Flygplats

Ansök nu
Vill du vara med och bidra till vår utveckling för att vara en del av framtidens flygplatser?

Vi på Visby Airport ska nu utöka med en serviceelektriker för att i huvudsak arbeta med kraftförsörjning. Här finns det goda utvecklingsmöjligheter och flygplatsen står inför spännande förändringar med bland annat utveckling av el-flyg och energilagring.

Missa inte denna chans att arbeta på en spännande och händelserik arbetsplats med Visby Airports unika flygpuls och atmosfär!

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att tillhöra avdelningen Drift och Underhåll. Idag tillgodoser flygplatsens alla infrastrukturella behov. Tillsammans med kollegor inom fastighet, mark, fordon och teknik arbetar du som en av tre elektriker med förvaltning av flygplatsens olika tekniska system och främst med kraftförsörjning kopplat till hög och lågspänningsanläggningar, ställverk, reservkraft samt banljusanläggning. Du kommer att utföra drift och underhållsarbeten inom förvaltning och utvecklingsprojekt samt även att delta i uppföljning av energimål, ekonomi, genomföra underhållsplaner samt bereda arbeten i underhållssystemet IFS.

Din profil
Som person är du resultat- och målfokuserad med ett strukturerat och systematiskt arbetssätt vilket är viktigt för oss då vi har flera olika regelverk inom flygbranschen att förhålla oss till. Då vi är en förhållandevis liten grupp som förvaltar ett brett spektrum av tekniska områden är det viktigt för oss att du har lätt för att samarbeta med andra och ser värdet av goda relationer med såväl interna som externa kollegor.

Vi söker dig som har lägst gymnasiekompetens och ett par års erfarenhet av el arbeten.
Du är elektriker och har med fördel erfarenhet inom högspänningsarbeten samt en god säkerhetsmedvetenhet.

Krav:
  • Du är utbildad elektriker.
  • B-körkort för att flexibelt kunna ta sig runt flygplatsen samt utanför vid behov. Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska för att kunna läsa regelverk och manualer.
Starkt meriterande kunskap och erfarenhet:

Flygplatsrelaterade system så som banljus-system och inflygningshjälpmedel. Arbete i reservkraftsanläggningar Arbete i ställverk och kraftstationer

Övrigt meriterande erfarenhet:

Passage, kamera och eller andra säkerhetssystem Brandlarmsdrift och regelverk CAD Helvar, Desigo eller annan fastighetsautomation

Att arbeta på Swedavia
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan.

På vår hemsida: https://www.swedavia.se/om-swedavia/jobba-hos-oss/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Du kan läsa mer om vad säkerhetsprövning innebär på Säkerhetspolisens hemsida.

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar.

I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare