Hoppa till innehåll
FRA logotyp

Teknisk signalspanare

Ansök nu

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu signalspanare inom området teknisk signalspaning (TES) till Gotland. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle - militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har - vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

Som signalspanare hör du till avdelningen för signalunderrättelser som bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. Avdelningen levererar underrättelserapporter och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare.

Som teknisk signalspanare är du länken i en spännande produktionskedja i nära samverkan med våra uppdragsgivare. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att ansvara för inhämtning och analys av tekniska signaler (internationellt kallat ELINT). Metod- och teknikutveckling samt rapportering kommer också att utgöra en del av arbetsuppgifterna. Arbetet bedrivs huvudsakligen tillsammans med kollegor men ibland även självständigt. Du kommer att arbeta i treskift, inklusive helger och nätter. Arbetsplatsen är i Visby men tjänstgöring på annan ort samt på rörliga plattformar kan förekomma.

Du kan

Vi söker dig som har:

 • Fullgjord gymnasieutbildning med naturvetenskaplig eller teknisk inriktning eller motsvarande kunskaper erhållna på annat sätt

 • Skriver, förstår och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska

 • God datavana inom MS Windows och MS Office

 • B-körkort

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Militär utbildning

 • Eftergymnasial utbildning inom IT, teknik, fysik och matematik

 • Erfarenhet av tekniskt arbete, i synnerhet militär- och/eller radioteknik

 • Kunskaper om mätteknik för elektronik

 • Hobbyverksamhet inom teknikområdet

 • Mycket goda kunskaper i MS Excel

 • Erfarenhet av statistik- och/eller analysverktyg

 • Kunskaper inom programmering och/eller statistik

Du är

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som är motiverad att ta dig an en utmaning. Du söker självständigt upp nya utmaningar inom arbetet och utvecklar effektiva och genomförbara lösningar på problem. Du har förmågan att anpassa dig till nya omständigheter för att bemöta de krav som förändrade situationer kan ställa. Kunskapsutbyte är något du värdesätter för att skapa resultat tillsammans med andra och du ser det som konstruktivt att få utvecklande feedback på ditt arbete. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och förmedlar gärna information både muntligt och skriftligt för att både sprida och öka dina kunskaper.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen, gratis parkering, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är förlagd i Visby på Gotland. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 3888. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-10-01

Referensnummer 3795/23

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
01 okt. 2023 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.

Fler från samma arbetsgivare