Enhetschef till Gotland

Enhetschef till Gotland

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en enhetschef till Gotland. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett unikt och varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter - för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle - militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har - vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag

I rollen som enhetschef tillhör du avdelningen för signalunderrättelser som bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. Avdelningen arbetar med inhämtning av råmaterial, bearbetning samt analys och levererar underrättelserapporter och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare.

I rollen som enhetschef är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att utveckla och leda enheten framförallt i form av:

 • Budget-, planerings- och verksamhetsansvar

 • Verksamhetsutveckling

 • Rekrytering och kompetensutveckling

 • Personalplanering

 • Arbetsmiljöarbete

För tjänsten kan beredskap förekomma och det kan även förekomma fastighets- och säkerhetsfrågor. Resor inrikes och utrikes förekommer.

Du kan

Vi söker dig som har:

 • Lägst gymnasieutbildning

 • Minst ett års chefserfarenhet

 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

 • B-körkort

Vi ser det som meriterande om du har:

 • Ledarskaps- eller chefsutbildning

 • Erfarenhet av chefskap i offentlig verksamhet.

 • Gymnasie- eller högskoleutbildning inom det tekniska området

 • Erfarenhet av signalunderrättelsetjänst, särskilt inom teknisk signalspaning

 • Kunskap om militär teknik och taktik

 • Erfarenhet av fastighets- & säkerhetsfrågor

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är trygg i ditt ledarskap och värdesätter gott samarbete, att man delar med sig av erfarenheter och kunskap för att nå gemensamma mål. Du etablerar trovärdighet och har lätt för att bygga och upprätthålla goda relationer såväl med andra inom myndigheten men även externa kontakter. Vi söker dig som är tydlig i din kommunikation, är en god lyssnare och är bekväm med att tala för såväl mindre som större grupper. Din goda förmåga till anpassning gör att du kan behålla engagemang och energi, även i mer pressande situationer. Du gör korrekta avvägningar och väger samman komplex information tack vare din förmåga till analys och problemlösning samt visar omdöme vid uttalanden, ageranden och beslut

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag. Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling , som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis friskvård 4000/år, gratis parkering, ledighet på klämdagar samt utökad föräldrapenning.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i Visby på Gotland. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 43 32. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-01-31
Referensnummer 4402/22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Mer info
Område Gotland
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.fra.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte - tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö - våra olikheter är vår styrka.