GIS ingenjör - Gotlands Elnät AB

GIS ingenjör - Gotlands Elnät AB

GEAB ansvarar för att utveckla och underhålla Gotlands elförsörjning för att klara morgondagens krav från samhälle och industri på ett klimatsmart elnät på Gotland.

Gotlands Elnät AB söker en GIS ingenjör till avdelning Projekt som ansvarar för att planera, utföra och dokumentera samtliga förändringar som görs i Gotlands elnät.

I rollen som GIS Ingenjör kommer du att ingå i en erfaren arbetsgrupp som är placerad på huvudkontoret i Visby.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Dokumentera de utförda anläggningsförändringar som avdelningen utfört i elnätet i anläggningssystem och register.
 • Stötta projektledare och beredare vid frågor, analys och behov av kompletterande information rörande projekt och beredningar.
 • Ge support till avdelningen kring GIS verktyg och system.
 • Delta i utveckling av rutiner och verktyg på med fokus på GIS i samarbete med övriga funktioner i företaget.
 • I arbetet ingår att jobba nära kollegor i arbetsgruppen och stötta och säkerställa att dokumentation kvalitetssäkras genom hela utförandeprocessen.
 • Du driver och utvecklar våra rutiner och processer för utveckla arbetssätt och digitala systemstöd.
 • I tjänsten ingår även arkivering av anläggningsdokumentation, avtalshantering, ledningsrätter, inskrivning och markersättningar.

Vi söker dig som har
 • Eftergymnasial utbildning med inriktning GIS, kart och Mätteknik eller annan likvärdig eftergymnasial utbildning t ex KY/YH eller högskola med el-teknisk inriktning.
 • Goda kunskaper inom MS Office
 • Tydligt engagemang och vilja att lära
 • Utpräglad ansvarskänsla
 • Lösningsorienterad

Du är initiativrik, noggrann, handlingskraftig och sätter alltid kunden i fokus. Du är en kommunikativ, positiv och utåtriktad person med god samarbetsförmåga och är van att uttrycka dig såväl i tal som i skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du
 • Erfarenhet av ArcGis
 • Erfarenhet av Auto-CAD

Placeringsort: Visby - Gotland

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Tomas Ahlström tfn 0498 - 28 52 41

För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Zanko Dasko, 0702 532 896.

Fackliga representanter är Staffan Sundström, Ledarna, tfn 0498-28 52 64, Jeanette Regin, Unionen, tfn 0498-28 50 22 och Patrik Malmquist, SEKO, tfn 072-575 65 38

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 25 oktober 2020 . Urval och intervjuer sker efter slutdatum.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Att arbeta inom GEAB innebär att arbeta med samhällsviktig infrastruktur. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall

GEAB består av tre juridiska bolag som tillsammans bildar GEAB (Gotlands Energi AB, Gotlands Elnät AB och Gotlands Elförsäljning AB). Vi är idag ca 150 medarbetare som arbetar med elnät, fjärrvärme, elhandel, fiber och liknande energitjänster på Gotland. GEAB ägs till 75% av Vattenfall AB och till 25% av Region Gotland. Sedan 2000 är hela GEABs verksamhet miljö- och arbetsmiljöcertifierad. Certifieringarna visar att vi aktivt och kontinuerligt arbetar med vårt miljöledningssystem för minskad miljöpåverkan och att vi arbetar aktivt med arbetsmiljöfrågor i alla våra anläggningar.

Klimatet är vår mest spännande utmaning inför framtiden. Gotlands Energi ska ge förutsättningar för ett hållbart Gotland. Vi samarbetar med kunder, företag, myndigheter och organisationer för att tillsammans möjliggöra ett fossilfritt liv inom en generation. GEAB kommer själva vara klimatneutrala 2030.
Mer info
Område Gotland
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 25 okt 2020 (5 dagar kvar)