Drifttekniker – Gotlands Energi AB

Drifttekniker – Gotlands Energi AB

Här kommer du att arbeta
Vi har en gemensam vilja att påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät på Gotland. Geab befinner sig mitt i en spännande förändringsresa där digitalisering och IT genomsyrar det mesta, här kommer du aktivt kunna påverka och bidra samtidigt som existerande lösningar med högt ställda tillgänglighetskrav skall levereras.

Vi behöver dig för att nå dit. Du kommer att arbeta på Gotlands Energi AB

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Underhåll och förebyggande underhåll av produktionsanläggningar
 • Administrativa uppgifter så som rapportering och inventering
 • Reparation, felavhjälpning och drift av produktionsanläggningar
Du kommer att ingå i en grupp bestående av 5 personer i ett större team av 18 personer, där schemalagd beredskapstjänstgöring ingår i arbetet. Du kommer att vara stationerad i Visby och kommer bland annat arbeta med mekaniska och elektriska arbeten inom reservkraft och fjärrvärme.

Vi söker dig som har
 • Har minst 2 års erfarenhet av drift och underhåll
 • Har erfarenhet av underhållssystem
 • Kvalifikationer inom el och/eller mekanik
 • Goda datorkunskaper
 • Driven och nyfiken med ett sinne för effektiva lösningar
 • Tydligt engagemang och vilja att lära
 • Lösningsorienterad
Vi värdesätter om du är initiativrik, noggrann, handlingskraftig och alltid sätter kunden i fokus. Du är en kommunikativ, positiv och utåtriktad person med god samarbetsförmåga. Vi tror att du trivs med att driva förändringar, gärna antar nya utmaningar och kan arbeta självständigt. Du innehar goda kunskaper och är van att uttrycka dig såväl i tal som i skrift på svenska och engelska samt har B-körkort.

Det är meriterande om du
 • Är van vid beredskapstjänstgöring
 • Är certifierad pannoperatör eller alternativt motsvarande kunskaper genom erfarenhet inom området
 • Har tidigare erfarenhet från processindustrin
 • Har kännedom gällande fjärrvärme

Placeringsort: Visby, men man kommer arbeta och ha beredskap i Slite.

För specifika frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jesper Malmqvist 0761 118 015. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Zanko Dasko, 0702 532 896.

Fackliga representanter är Staffan Sundström, Ledarna, tfn 0498-28 52 64, Jeanette Regin, Unionen, tfn 0498-28 50 22 och Patrik Malmquist, SEKO, tfn 072-575 65 38

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 29 november 2020. Urval och intervjuer efter slutdatum.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Att arbeta inom GEAB innebär att arbeta med samhällsviktig infrastruktur. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

GEAB består av tre juridiska bolag som tillsammans bildar GEAB (Gotlands Energi AB, Gotlands Elnät AB och Gotlands Elförsäljning AB). Vi är idag ca 150 medarbetare som arbetar med elnät, fjärrvärme, elhandel, fiber och liknande energitjänster på Gotland. GEAB ägs till 75% av Vattenfall AB och till 25% av Region Gotland. Sedan 2000 är hela GEABs verksamhet miljö- och arbetsmiljöcertifierad. Certifieringarna visar att vi aktivt och kontinuerligt arbetar med vårt miljöledningssystem för minskad miljöpåverkan och att vi arbetar aktivt med arbetsmiljöfrågor i alla våra anläggningar.

På Gotlands Energi drivs vi av ett viktigt mål. Att vi gotlänningar ska leva ett fossilfritt liv inom en generation. Vi är fast beslutna om att skapa ett hållbart Gotland där vi alla kan vara med och bidra och vi samarbetar med kunder, företag, myndigheter och organisationer för att tillsammans möjliggöra detta. GEAB kommer själva vara klimatneutrala 2030.
Mer info
Område Gotland
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 29 nov 2020 (6 dagar kvar)