Kvalitetsansvarig- Gotlands Bryggeri

Kvalitetsansvarig- Gotlands Bryggeri

Gotlands Bryggeri är ett av Sveriges äldsta hantverksbryggerier, där kvalité, innovation och smaker står i fokus, något som genomsyrar varje led inom företaget. Vi strävar efter att ständigt utvecklas och bli bättre, hitta nya vägar samt växa som team och som företag. Nästa steg i vår resa är att hitta dig, vår nya kvalitetsansvarig som kommer ha en viktig position i att säkra kvalitén på våra produkter!

Arbetsbeskrivning

I rollen som kvalitetsansvarig är din uppgift att löpande granska produkter, processer och system för att avgöra vilka förbättringar som kan göras och genomföra dessa. Huvudfokus kommer vara att kvalitetssäkra våra produkter och säkerställa att dom håller samma standard på våra olika produktionsplatser. Detta innebär många kontaktytor internt både inom Gotlands Bryggeri och övriga koncernen där du ingår i tvärfunktionella projektgrupper.

Som kvalitetsansvarig bistår du företaget med kompetens kring livsmedelssäkerhet, verksamhetssystem, kvalitetssäkrade analyser, utredningar och utbildning. Du förväntas att hålla dig uppdaterad genom att bevaka utveckling avseende produkter, råvaror och processer. Även underhåll av utrustningen och lokaler är en viktig del i kvalitetsarbetet.

Tjänsten är placerad i Visby och men kräver veckovisa resor till dom olika produktionsanläggningarna på det svenska fastlandet.

Din profil
  • bryggmästarutbildning som exempel Doemens, VLB, Weihenstephan eller liknande teknisk utbildning, gärna med inriktning mot livsmedelsproduktion
  • flera års arbetslivserfarenhet av kvalitetsarbete, erfarenhet av livsmedelsindustrin eller dryckesindustrin är meriterande
  • kunskap om styrsystem som hanterar produktion
  • gott tekniskt kunnande och gärna en förståelse för den kemiska processen i ett bryggeri och för tekniskt underhållsarbete
  • erfarenhet av Movex är meriterande
  • kunskap i Officepaketet, främst Excel
  • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • b-körkort
Vi söker dig som är driven, kommunikativ och en riktig klippa i samarbeten med andra. Du är en analytisk och noggrann person som har ett utvärderande förhållningssätt. Du är van att ta beslut, även i svårare situationer för att inte göra avkall på kvaliteten. Du är initiativrik och kommer gärna med kreativa idéer som kan utveckla kvalitetsarbetet. Du trivs i en roll där du har ramarna för arbetet men själv får utveckla ditt tillvägagångssätt. Om du har praktisk erfarenhet av att jobba på ett bryggeri är det ett stort plus.

Din ansökan

För denna tjänst behöver vi inte ditt cv eller personliga brev, du ansöker istället enkelt genom att svara på några korta urvalsfrågor. Om du uppfyller kraven kommer du även att få göra två urvalstester som skickas till din mejl. Dessa måste slutföras för att du ska vara aktuell i rekryteringsprocessen.

Varför använder vi urvalstestser?

Vi på Spendrups tror att våra medarbetares olikheter bidrar till vår framgång och vill att våra medarbetare ska spegla det samhälle vi lever i. För att utvärdera våra kandidater som uppfyller grundkraven så objektivt som möjlighet använder vi Alva Labs urvalstester. På så sätt kan vi hitta kandidater med störst sannolikhet att passa och trivas i rollen.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kommer att omfattas av en bakgrundskontroll.

Sista ansökningsdag: 16 maj

Tillträdesdag: första september

Varaktighet/arbetstid: tillsvidare/heltid

Placeringsort: Visby

För mer information om tjänsten: Johannes Obermeier, Bryggmästare och platschef, tel: 076-8158040. För mer information om rekryteringsprocessen: Karin Eriksson, HR-specialist rekrytering, tel: 0240- 500 197.

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan mot världsklass och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.

Välkommen in!
Mer info
Kontaktperson Karin Eriksson
Telefon 0240-88 000
Område Gotland
Yrkesroll Industri & Anläggning, Quality Assurance
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i femte generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har cirka 1000 medarbetare och omsätter cirka 4 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.