Distriktschef, affärsområde Restaurang

Distriktschef, affärsområde Restaurang

Vill du hjälpa oss att ta restaurangaffären på Gotland vidare?

Vi söker en distriktschef för vårt affärsområde Restaurang med placeringsort på Gotland. Antar du utmaningen blir du drivande i att utveckla Spendrups kundrelationer och affärer med alla restauranger inom ditt ansvarsområde.

Tjänsten innebär ett nära samarbete med vårt gotländska bryggeri. Du kommer att vara en viktig ambassadör för våra gotländska produkter med en fördjupad kunskap om bryggeriet, dess historia och varumärkenas egenskaper.

Inom försäljningsdivision Restaurang på Spendrups är vi cirka 120 engagerade och drivna medarbetare som är med och bygger upp framgångsrika kundrelationer och affärer.
Som team kännetecknas vi av att vara affärsmässiga, prestigelösa och gillar att ha roligt på jobbet!

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan mot världsklass och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.

Ditt uppdrag:

I din roll som distriktschef arbetar du självständigt med att bearbeta ditt distrikt. Du rapporterar till regionala försäljningschefen för region Stockholm Öst. Ditt engagemang sträcker sig från att söka upp nya kunder till att utveckla ingångna affärer och affärsrelationer på restaurangmarkanden. Du utgår från Spendrups kontor på Gotland och ditt huvudsakliga distrikt som innefattar hela Gotland. Tjänsten innebär inte personalansvar.

Dina viktigaste ansvarsområden:
 • Utveckla samt förvalta relationer med kunder på restaurangmarknaden
 • Resultat-, budget- och kundansvar för ditt distrikt
 • Ansvar för att prospektera och avtala nya kunder samt följa upp ingångna avtal
 • Utveckla våra gemensamma affärer med kunderna, vilket innefattar; avtalsprocess, merförsäljning, finansiering, koncept-affärsutveckling till gagn för båda parter
Vi vill att du har:
 • Eftergymnasial utbildning inom försäljning eller ekonomi tex IHM, eller liknande
 • Dokumenterad erfarenhet av affärsförhandlingar och kan redogöra för affärsframgångar
 • Dokumenterat framgångsrik B2B försäljning med resultatansvar
 • Erfarenhet av, samt nätverk inom, restaurangbranschen är väldigt meriterande
 • För att lyckas i rollen behövs hög grad av "affärsmannaskap" där vi värdesätter erfarenhet och kunskap om att fatta rätt beslut för att driva de bästa affärsresultaten för dig och dina kunder och att kunna stänga en affär.
 • Van användare av olika digitala tjänster, CRM samt Officepaketet
 • Körkort, då resor ingår i tjänsten
 • Vi ser att du är bosatt på Gotland
Personliga egenskaper som vi tror behövs i den här rollen:

Som person förväntar vi oss att du har ett bra driv, är resultatorienterad, strukturerad och välorganiserad. Du är en initiativtagande person, inte minst i nya kundkontakter och har lätt för att skapa samt underhålla långsiktiga relationer.
Du bör ha ett intresse för öl, mat, vin samt verka för att fortsatt sprida samt öka intresset för våra gotländska produkter som en viktigt del i hela Spendrups produktportfölj.
Affärsmässighet och gott omdöme är en självklarhet för dig och du har många goda exempel av det att dela med dig av. I tjänsten är det viktigt att du är självgående men gillar också att tillhöra ett team där samverkan och prestigelöshet är framgångsfaktorer.

Din ansökan
Vi tar tacksamt emot ditt CV samt personliga brev där du beskriver dina kompetenser, erfarenheter och resultat på ett utförligt sätt. Vi kommer att gå igenom ansökningarna efter hand och intervjuer sker löpande. Vi på Spendrups strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar verksamheten.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande att slutkandidater efter sitt godkännande kan omfattas av en bakgrundskontroll.
Samtliga tjänster på Spendrups omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.

Sista ansökningsdag: 25/11

Varaktighet/arbetstid: Heltid/tillsvidare

Placeringsort: Gotland

För mer information om tjänsten: I denna rekrytering samarbetar Spendrups med Compass. Vid frågor, kontakta ansvarig konsult Anna Hultkrantz på telefonnummer 073-834 33 20.

Välkommen in!
Mer info
Område Gotland
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 nov (6 dagar kvar)
Visa var

Om arbetsgivaren

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i femte generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har cirka 1000 medarbetare och omsätter cirka 3,5 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Hellefors Bryggeri och BIBAB. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.