Senior Business Controller mot investeringar och affärsutveckling

Senior Business Controller mot investeringar och affärsutveckling

Här finns en unik möjlighet att få arbeta med analys och framåtriktad affärsutveckling i ett bolag med ambitioner! Drömmer du om att få tillbringa mer tid på magiska Gotland? Då ska du läsa vidare här!

Gotlandsbolaget, Sveriges äldsta passagerarrederi grundat 1865, är moderbolag i en koncern som i huvudsak bedriver rederirörelse, men även hotellverksamhet och annan verksamhet inom besöksnäring. Gotlandsbolagets affärsidé är att med Gotland som bas, skapa framtidens hållbara maritima transporter, destinationer och besöksmål. Bolaget har en strategi med fokus på affärsutveckling och anställer nu en Senior Business Controller med fokus på att stötta ledning och dotterbolag kring affärsutveckling, inklusive förvärv och andra strukturaffärer.

Du kommer framför allt att jobba med företagets kommande affärsutveckling och investeringar, men också med verksamhetsutveckling av nuvarande kärnverksamheter. Rollen är nyinrättad och kommer att variera beroende på vilka investeringar och satsningsområden som är i fokus för närvarande. Man kommer att verka som internkonsult och stötta COO och CFO samt dotterbolagens Vd:ar. Rollen kommer att fokusera på analys, uppföljning av investeringar och projekt samt i vissa fall agera projektledare i förbättringsprojekt. Huvudkontoret ligger i Visby på Gotland där hela koncernledningen är baserad.

Huvudsakliga ansvarsområden och arbetsuppgifter:
 • Invsteringscase
 • Delta i eller projektleda affärsutvecklingsprojekt, exempelvis nya eller utökade verksamheter
 • Uppföljning av nystartade verksamheter
 • Analyser och följa upp verksamheterna samt driva förbättringsprojekt kopplade till dessa
 • Bistå i eller leda affärsutvecklingsprojekt för de etablerade verksamheterna
 • Göra scenarioanalyser för verksamhetsförbättringar
 • Projektarbete
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig som är civilekonom och som har flerårig relevant erfarenhet från en Business Controlroll. En annan lämplig bakgrund kan vara om du arbetat med finansiell analys som till exempel Managementkonsult eller andra affärsutvecklingsnära analysroller. Du har en bred erfarenhet av att arbeta med analys och investeringscase och är van att rapportera och presentera dina slutsatser för ledningsgrupp och styrelse. Detta är en central roll där du kommer ha ett nära samarbete med olika parter inom de olika verksamhetsområdena, vilket innebär att du är duktig på att kommunicera och drivit projekt och uppföljning. Denna tjänst kräver att du har mycket goda kunskaper i både engelska och svenska, i både tal och skrift.

Personliga egenskaper:

För att trivas i rollen söker vi dig som är trygg i din kompetens och gillar att ta på sig ansvar och kan såväl jobba självständigt som i grupp. Du motiveras även av att vara med där det händer saker, tjänsten på Gotlandsbolaget kräver att du har ett stort intresse för affärsutveckling och kan kommunicera och föra dina analyser vidare kopplade till projekt och olika investeringcase.

Placeringsort: Visby/Stockholm

Om Gotlandsbolaget:

Rederi AB Gotland, i folkmun ofta kallat Gotlandsbolaget, driver sjöfart, destination och fastighetsutveckling genom en rad olika verksamheter. Vi är en gotländsk koncern med global verksamhet, och idag sysselsätter vi 500 åretruntanställda med huvudkontor i Visby. Sedan 1865 bedriver vi trafiken till och från Gotland, och är därmed Sveriges äldsta passagerarrederi. Dessutom har vi en frakt- och passagerarlinje mellan Nynäshamn och Rostock. Vår ambition är att bidra till den viktiga omställningen i samhället, genom investeringar i fartyg, nya mötesplatser och fastigheter. Vi tar vår utgångspunkt i fossilfria och klimatneutrala lösningar för såväl resor som platser som det går att bo, verka eller besöka. Med ett av världens modernaste transportsystem till sjöss, är vi med och bidrar till att stärka och växa vårt närområde. Nu banar vi väg för utvecklingen framåt på fler destinationer och samhällen.


Våra verksamheter: Destination Gotland, Hansa Destinations, Gotland Hotels & Properties, Gotland Tech Development och Gotland Tankers.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Rederi AB Gotland med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Charlotte Ekenstam på 073-637 01 89 eller Magnus Åberg på 070-981 77 51. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt!

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Välkommen med din ansökan!

Sökord: "Business Controller", "Controller"; "Senior Business Controller"; "Visby"
Mer info
Område Gotland
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)