Kommunals a-kassa söker handläggare

Kommunals a-kassa söker handläggare

Om rollen

I din roll som handläggare på Kommunals a-kassa kommer du att ha en utredande och analyserande roll där du utifrån gällande lagstiftning och rutiner formulerar och motiverar beslut gällande ersättning. Du kommer att ge service till våra medlemmar via telefon, mail och andra kanaler. Som handläggare kommer du att genomgå en internutbildning för att på sikt kunna handlägga ärenden självständigt.

Du kommer att arbeta med våra olika samarbetspartners och bör därför vara en person som är kommunikativ och som har en god samarbetsförmåga. På kommunals a-kassa har vi alltid medlemmen i fokus och du förväntas därför vara professionell, trovärdig, empatisk och engagerad.

Vem är du?

Vi söker dig som har en högskoleutbildning och intresse för personlig service samt en god administrativ förmåga. Vi ser gärna att du har erfarenhet från utredningsarbete och det är meriterande om du tidigare har arbetat på en a-kassa och/eller om du har kunskap om tillämplig lagstiftning, ALF och LAK. Vidare har du även god datorvana och kan kommunicera och uttrycka dig obehindrat på svenska i såväl tal som skrift. Vi arbetar med klarspråk vilket innebär att du ska kunna omformulera svår juridisk text till begriplig svenska. Du har även grundläggande kunskaper i engelska och det är meriterande om du talar flera språk, till exempel arabiska, persiska eller somaliska.

Vidare är du serviceinriktad och pedagogisk i kontakten med våra medlemmar, har förmåga att arbeta på ett strukturerat och effektivt sätt och tar stort ansvar för ditt eget arbete.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig en god arbetsmiljö med engagerade kollegor i en teamorganisation med många kontaktytor. På vår arbetsplats råder det en inkännande och tillåtande miljö där vi värdesätter transparens och tydlig kommunikation.

På kontoret arbetar totalt 35 medarbetare och du kommer att ingå i ett av våra två team av handläggare. Vi sitter i trevliga lokaler i Visby som ligger strax ovanför hamnen.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Kommunals a-kassa med Jurek Rekrytering & Bemanning. Till din ansökan önskar vi att du bifogar CV och personligt brev. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via email utan ansökan sker via Jureks hemsida www.jurek.se. Aktuella kandidater kommer att kontaktas från vecka 33 och framåt. För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Linn Marthinussen på telefon: +46 76 002 69 41 alternativt via email linn.marthinussen@jurek.se.

Om verksamheten

Kommunals a-kassa har i uppdrag att handlägga ärenden om medlemskap och arbetslöshetsersättning för medlemmar. I dagsläget är över 600 000 personer medlemmar i Kommunals a-kassa och det är främst anställda, eller tidigare anställda, i Sveriges kommuner, regioner, församlingar och inom naturbruksområdet. Kommunals a-kassa har åtta kontor varav ett är huvudkontoret. För mer information om Kommunals a-kassa besök gärna www.kommunalsakassa.se
Mer info
Kontaktperson linn Marthinussen
Telefon 08-525 01 800
Område Gotland
Yrkesroll Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Sista ansökningsdag 29 aug 2022 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!