Soldater och gruppchefer till P18 på Gotland

Soldater och gruppchefer till P18 på Gotland

P 18 befinner sig i en forcerad förmågehöjning och behöver öka antalet anställda soldater (GSS/K). Vårt huvudsakliga operationsområde är Gotland vilket gör att vi tränar och övar i de områden vi kommer att verka. De kompetenser som finns hos soldater och officerar är avgörande för att P 18 ska kunna verka.

Om enheten
Gotlands regemente återupprättades den 1 januari 2018 för att stärka Försvarsmaktens närvaro på den strategiskt viktiga ön. Sedan 2020 utbildas återigen värnpliktiga på P 18. I det försämrade säkerhetspolitiska läget efter Rysslands fullskaliga anfall mot Ukraina har förmågehöjningen på Gotland högsta prioritet och förbandet kommer stegvis att tillföras fler förmågor under kommande år. Till skillnad från många andra arméförband är delar av P 18 ständigt insatta och löser skarpa uppgifter året runt.

Huvuddel av de anställda GSS/K arbetar på 181. Pansarbataljon. Bataljonen består av ett mekaniserat kompani, ett lednings-, underhålls- och understödskompani och ett stridsvagnskompani. Det finns även GSS/K vid vår bevakningspluton.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet som GSS/K är omväxlande och du kommer att delta i både övningar och skarpa insatser. Det innebär också vidareutbildning samt vård av materiel. Din anställning kan medföra beredskap som kan pågå i flera dagar i följd eller under längre tidsperioder.

Soldatyrket har omväxlande karaktär och ställer krav på den fysiska och psykiska prestationsförmågan, för att upprätthålla och förbättra det sker träning på arbetstid.

Vi söker soldater och gruppchefer som vill bo och utvecklas på P 18 och Gotland.

Kvalifikationer
  • Genomförd militär grundutbildning med godkända betyg
  • B-körkort
  • Uppfyller Försvarsmaktens fysiska krav (FM Fyss)
Personliga egenskaper
Du har god samarbetsförmåga och likaså god förmåga att arbeta självständigt. Du är initiativtagande och har god förmåga att hantera stressade situationer. Du trivs med att arbeta i grupp och självklart har du värderingar som i linje med Försvarsmaktens värdegrund.

Meriterande
  • Erfarenhet av tjänstgöring i befattning vid mekaniserande förband
  • Erfarenhet inom bevakningstjänst (bevakningspluton)
  • Förarbevis militära fordon
  • Genomförda och godkänd utbildning i Försvarsmakten utöver militär grundutbildning
Övrigt
Arbetsort: Visby/Tofta
Tillträdesdatum: enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningarna kontakta:
Johan Svenserud, Kompanichef Roma, telefonnummer 072-386 87 15 (kan svara efter 29/8)
Johan Åhström, Kompanichef Havdhem, telefonnummer 076-634 66 86 (kan svara efter 29/8)
Mikael Qviberg, C J6, telefonnummer 072-502 31 30 efter (kan svara efter 17/8)
PO Hallberg, SC 181. Pansarbataljon, telefonnummer 072-984 05 03 (kan svara efter 22/8)

Fackliga företrädare
OFR/O: Karl-Johan Boberg (karl-johan.boberg@officersforbundet.se)
OFR/S: Freddy Tullgren (freddy.tullgren@forsvarsförbundet.se)
SEKO: Thomas Klasson (thomas.klasson@seko.se)
SACO FM: Marie Nygren (marie.nygren@mil.se)

Sista ansökningsdag 2022-09-30. Vi kommer löpande att arbeta med ansökningar.

Välkommen med din ansökan. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning och vill arbeta på Gotland och P 18.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Gotlands regemente återupprättades den 1 januari 2018 för att stärka Försvarsmaktens närvaro på den strategiskt viktiga ön. Sedan 2020 utbildas återigen värnpliktiga på P 18 och förbandet kommer stegvis att tillföras fler förmågor under perioden fram till 2030.
Läs gärna mer på www.forsvarsmakten.se/p18

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Gotland
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 sept 2022 (49 dagar kvar)