Sjövärnskåren söker Maskinmän till båtbesättningar inom Hemvärn med marina uppgifter på Gotland

Sjövärnskåren söker Maskinmän till båtbesättningar inom Hemvärn med marina uppgifter på Gotland

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

Av dessa 50000 medarbetare och frivilliga anställda av Försvarsmakten tillhör 22000 Hemvärnet. Hos oss behövs du och kan göra skillnad. Hemvärnet är ständigt beredd att stödja hävdandet av Sveriges territorium, samt att stödja samhället vid större kriser. På uppdrag av Försvarsmakten rekrytererar och grundutbildar Sveriges 18 frivilliga försvarsorganisationer till Hemvärnsförbanden. Om du vänder dig till en frivillig försvarsorganisation kan du, baserat på ditt intresse och din bakgrund, få en specialistbefattning inom Hemvärnet.Sjövärnskåren söker Maskinmän till båtbesättningar i båtplutonen på Gotland inom Hemvärn med marina uppgifter

Befattningen erbjuder
Befattningen erbjuder dig en möjlighet att få utbilda dig till att vara en del av försvaret av Gotland med hjälp av fartyg inom Hemvärn med marina uppgifter. Som Maskinman är du en viktig del i den besättning på det fartyg du tjänstgör på. Genom att gå befattningsutbildningen erbjuds du en unik möjlighet att, vid sidan av ditt vanliga arbete eller studier, göra en insats för Försvarsmakten och ytterst för Sveriges säkerhet. Observera att sökanden från hela södra Sverige är välkomna!

Om förbandet
Båtplutonen på Gotland ingår i Hemvärnet - Nationella Skyddsstyrkorna. Vår uppgift är att verka över hela konfliktskalan från stöd till samhället vid stora påfrestningar i fred, till väpnad strid i händelse av krig. Båtplutonen är båtburen med två fartyg: Tunga Trossfärjan 603 Fårö samt f.d. Bojbåten SVK 13 Hoburg.

Kombinationen av dessa fartyg och de öppna farvatten som omger Gotland gör att Maskinmannen måste ha/erhålla en M7 (civila maskinbefäl kl 7 plus fartygsförlagd utbildning). Tjänstgöringskrav för den färdigutbildade och därmed krigsplacerade maskinmannen är minst 6 dygn per år. Vår främsta uppgift är att understödja skytteplutoner med transporter, men även med spaning och ytövervakning från båt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: Hålla ditt maskinrum i gott skick och se till att fartyget/båten kan operera utan problem. Ingå i fartygets säkerhetsbesättning. Förebygga olyckor genom regelbundet underhållsarbete enligt plan.Ha kontinuerlig kontakt med befälhavaren (båtföraren).

Kvalifikationer: Krav: Någon form av civil eller militär maskinbehörighet. Minst 18 år gammal och svensk medborgare. God simkunnighet. Goda tekniska kunskaper. God fysik. Intresse för sjöliv. Tjänstgöringskrav 6-8 dygn/år efter krigsplacering. Meriterande: Militära behörigheten M8, M7 eller bättre. Civil maskinbehörighet klass 7 eller bättre. Erfarenheter från civil sjöfart. Genomgången värnplikt eller grundlägande militär utbildning.

Personliga egenskaper: Som Maskinman i Hemvärn med marina uppgifter krävs att du är en lagspelare som ser till helheten. Självklart har du ett genuint intresse av båtar och sjöliv samt en önskan om att bidra till försvaret av Sverige. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt: Anställningsform: Frivilligavtal med Sjövärnskåren och Försvarsmakten. Sysselsättningsgrad: 6-8 dagar tjänstgöring vid krigsförbandsövning. Övrig tid frivillig. Utbildning: Vi ser gärna att du har någon from av grundläggande maskinutbildning, helst med maskinbehörighet 7, eller erfaren motorman med maskinbehörighet 8.
Kompletterande militära utbildningar genomförs Sjöstridsskolan i Karlskrona eller via Sjövärnskårens centrala kursverksamhet. Arbetsort: Gotland. Övriga krav: För att du skall få påbörja din utbildning måste du först få godkänt på Försvarsmaktens säkerhetsprövning.

För upplysningar om befattningen kontakta: Torbjörn Sköldefors, Chef 323 Båtpluton, 070-797 37 55; torbjorn@jomsborg.com

om rekryteringsprocessen kontakta: Carl-Johan Tersmeden, Rekryteringsansvarig Sjövärnskåren, 070-462 12 55 ; rekrytering@sjovarnskaren.se

Sista ansökningsdag: Vi rekryterar kontinuerligt till denna befattning - välkommen med din ansökan omgående! Din ansökan bör innehålla CV. Du ansöker via Mitt Försvarsmakten. Glöm inte att ange ditt intresse för båtplutonen på Gotland.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Försvarsmaktens unika förmåga är den väpnade striden och med den Sveriges yttersta säkerhetspolitiska instrument. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad.

Av dessa 50000 medarbetare och frivilliga anställda av Försvarsmakten tillhör 22000 Hemvärnet. Hos oss behövs du och kan göra skillnad. Hemvärnet är ständigt beredd att stödja hävdandet av Sveriges territorium, samt att stödja samhället vid större kriser. På uppdrag av Försvarsmakten rekryterar och grundutbildar Sveriges 18 frivilliga försvarsorganisationer till Hemvärnsförbanden. Om du vänder dig till en frivillig försvarsorganisation kan du, baserat på ditt intresse och din bakgrund, få en specialistbefattning inom Hemvärnet. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Då tjänstgöringen utgör placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med tjänstgöring följer en skyldighet att krigsplaceras.
Mer info
Område Gotland
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Extrajobb
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 juni 2021 (43 dagar kvar)