Sektionschef Markverkstad Syd Gotland

Sektionschef Markverkstad Syd Gotland

Har du teknisk eller verkstadsteknisk utbildning? Är du en ledare med kunskaper om produktion och produktionsuppföljning? Då kan du vara den Sektionschef som vi söker till vår sektion på Tofta på Gotland.

Enheten FMTS Markverkstäder finns representerade på 23 orter. Där genomförs underhåll och reparation av fordon, vapen fordonssystem, fältarbetsmateriel, lösa lastbärare, utbytesenheter samt Marinens och Flygvapnets markbundna basmateriel. Även konstruktion, tillverkning och modifiering av försvarsmateriel, underhåll och kalibrering av mätutrustning.Verksamheten omfattar även kontrollbesiktning av Försvarsmaktens vapen och lösa lastbärare samt drift och systemstöd avseende teknisk tjänst. Markverkstäderna har auktorisation för ISO 9001.Markverkstad Syd (Mv Syd) är en regional avdelning inom FMTS Markverkstadsenhet med cirka 100 medarbetare, som bedriver verksamhet i Revingehed, Ronneby, Karlskrona och Visby.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder ett spännande och utvecklande arbete där ledarskap och inbjudan till delaktighet värderas högt. Du kommer till en grupp på ca 10 engagerade och kunniga medarbetare som underhåller och modifierar försvarets stridsfordon, övriga fordon och annan försvarsmateriel. Till din hjälp har du en lagsamordnare.
Verksamheten beräknas öka de närmsta åren och Du kommer vara en viktig del i rekryteringen och uppbygganden av en verkstadsfunktion med ca 20 medarbetare på sikt. Verksamheten kommer bedrivas i nybyggda lokaler from 2021.
Som en av totalt fyra sektionschefer är du direkt underställd chefen för Markverkstad Syd och ingår i avdelningens ledningsgrupp. Du leder och fördelar arbetet samt har ansvar att följa upp produktionen. Som chef har du ett resultat-, produktions-, personal- och arbetsmiljöansvar. Det innebär att motivera medarbetarna till att öka sin förmåga att ta eget ansvar för produktionen samt se till att miljöbelastning minimeras. Du har även ansvar för att driva förbättrings- och förändringsarbete inom din sektion. Du är den sammanhållande kommunikationslänken för dina medarbetare.
Du skall vara beredd att delta i ledningsmöten och andra möten på fastlandet, två- tre gånger per månad. Din introduktion kommer vara förlagd i huvudsak i Revingehed och kommer omfatta ca två månader.

Kvalifikationer
Vi söker dig med lägst avslutad gymnasieutbildning gärna med teknisk/verkstadsteknisk inriktning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi har som målsättning att få en bättre balans mellan könen i verksamheten och ser därför gärna att du är kvinna.
  • Dokumenterad erfarenhet av ledande befattning med resultat-, produktions-, personal-, och arbetsmiljöansvar
  • Goda kunskaper i arbetsledning, produktionsplanering och produktionsuppföljning
  • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska
  • B- körkort
MERITERANDE
  • Erfarenhet och kunskap av verkstadsdrift och materielunderhåll
  • Ledarskaps-och arbetsmiljöutbildning för arbetsledare
PERSONLIGA EGENSKAPER/FÖRUTSÄTTNINGAR
Du är bekväm i din chefsroll och har tidigare ledarerfarenhet. Du är kvalitetsmedveten och van att arbeta med målstyrning. Vi söker dig som leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå våra gemensamma mål. Du är tydlig, ärlig och transparent i din kommunikation där du för en dialog om uppgiften med dina medarbetare.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
ÖVRIGT
Arbetet medför krav på resor och tjänstgöring, såväl inrikes som utrikes.
Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför just du är rätt person för denna befattning. Intervjuer sker löpande.
INTRESSERAD?
Vid frågor är du välkommen att kontakta Sven Wildmark, Chef Mv Syd; 070-3875214
Fackliga representanter, 035-266 20 00
SACO: Nermina Dzanic
OFR-S: Roland Kramer
SEKO: Gerard Woll
OFR-O: Anders Norén

Varmt välkommen med din ansökan!

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Visa var